Az amerikai nemzeti hírszerzés ex-fejese hazugsággal vádolja az orosz űrügynökséget

2021. november 17.
83.7241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Sue Gordon, az amerikai nemzeti hírszerzés korábbi főigazgató-helyettese szerint álságosak az oroszok tagadásai, miszerint a műholdak elleni rakétakísérlet által okozott törmelék veszélyt jelent az űrhajókra és az űrhajósokra.

Senki sem érti az űrkörnyezetet olyan jól, mint Oroszország - mondta Gordon november 16-án a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának online fórumán. Igen kemény szavakkal illette az oroszok ballépését, pontosan így fogalmazott:

Tehát ne keverjük össze a dolgot azzal, hogy nem értették-e meg akciójuk valószínű hatását. Nem arról van szó, hogy nem értették az orbitális dinamikát, vagy hogy nem értették, mi történik abban a sávban, Ezek nagyon tapasztalt űrszereplők.


Az Egyesült Államok és más nemzetek elítélték a november 15-i, alacsony Föld körüli pályán végrehajtott műholdellenes tesztet, amelynek során egy elfogórakétát indítottak, hogy megsemmisítsék Oroszország egyik saját, elhagyott műholdját.

Az említett műhold megsemmisítése legalább 1500 darab követhető törmeléket hozott létre. A Secure World Foundation szerint ez a törmelékmező egyre nagyobb lesz, és egy gyűrűben fog elterülni a Föld körül, amely valószínűleg még évekig pályán marad, hogy más űreszközökre is veszélyt jelentsen.
okozott törmelék veszélyt jelent az űrhajókra és az űrhajósokra.'>
4 hozzászólás

Levi87

2 éve, 7 hónapja és 14 napja

Szerintem szimplán csak ennyire hülyék. Az oroszok sosem voltak a finomkodásról híresek...

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 14 napja

Lesz ebből még komolyabb probléma...

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Majd jön rá a válasz, hogy ők hazudnak. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Megy az adok-kapok állandóan.

válasz erre