Az amerikai kongresszust máris aggasztja, hogy a Facebook felvásárolta a Giphy-t

2020. május 19.
5.4331
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A múlt héten elképesztő felvásárlást ütött nyélbe a Facebook, amikor 400 millió dollárért megvették a Giphy-t, ami ellen máris hangot emelt az amerikai kongresszus több tagja is, mert az üzlet sokak szerint versenyjogilag megkérdőjelezhető.

A téma kapcsán először Josh Hawley szólalt fel, aki kiemelte, hogy a közösségi oldalnak meg kellene tiltani a felvásárlásokat egészen addig, amíg a jelenleg zajló versenyjogi és kiberbiztonsági ügyek le nem záródnak, hiszen a Giphy felvásárlásával Zuckerbergék soha nem látott mennyiségű felhasználói adatra tették rá a kezüket.

Ennek az oka, hogy a Giphy a számítások szerint napi szinten legalább 700 millió embert szolgál ki, hiszen szinte minden közösségi oldalon és csevegőn megtalálható a Twittertől kezdve, a Tinderen át a TikTokig bezárólag. Ez különösen aggasztó annak fényében, hogy a legtöbb platform a Facebook konkurenciája, a szenátorok pedig attól tartanak, hogy ezt a közösségi oldal kihasználhatja majd a jövőben, így vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben.
4 hozzászólás

Harder

1 hete és 5 napja

Na ez az ami pont nem mozgat. Se a gif, se a meme, se a Fb.

válasz erre

Mordorer

1 hete és 5 napja

Pedig ez pont nem olyan nagy para szerintem. Az már inkább hogy biztosan kinyírják ezt a jópofa platformot.

válasz erre

muki

1 hete és 5 napja

Mondjuk igen, ez így eléggé aggályos lehet, de nem hiszem hogy a facebooknak ez lenne a leginkább aggasztó felvásárlása. Lásd instagram, vagy méginkább: Whatsapp.

válasz erre

login_password

1 hete és 5 napja

Azért jó ezt olvasni, hogy van akit érdekel az ilyen és szóvá is teszik. Tényleg milyen sok adathoz jutottak megint.

válasz erre