Az Amazon saját karpereccel ellenőrizné dolgozóit

2018. február 02.
1.5821
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Jeff Bezos, az Amazon első embere kapcsán köztudott, hogy egy igazi hajcsár, aki dolgozóitól mindig a maximumot várja el, éppen ezért nem szereti a lazsálást, amit jól bizonyít legújabb ötlete, melynek részeként egy okos karcpereccel ellenőrizné munkavállalóit.

A The Guardian beszámolója szerint az újdonság az Amazon raktárosait érintené, és bár a hír egyelőre nem hivatalos, de a lap két olyan szabadalomra is rábukkant a cégóriás részéről, amik olyan speciális karperecekhez kapcsolódnak, melyek a dolgozók hatékonyságának növelése érdekében kerülnek kifejlesztésre.

A kérdéses kis karperecek ugyanis rezgésekkel tudnák segíteni a dolgozókat például abban, hogy egy adott raktárban hol és mit keressenek, de a segítség mellett sokkal nagyobb szerepet játszana alkalmazásukban az ellenőrzés, hiszen általuk a munkások teljesítménye a teljes műszak alatt páratlan alapossággal mérhető lenne. A kérdés csak az, hogy a dolgozók vajon csendben eltűrik-e majd ezt, vagy fellázadnak az Amazon őrületével szemben!
5 hozzászólás

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Bármivel lehet magyarázni ezt a karperecet de ez akkor is fura. Nem normális dolog.

válasz erre

techiii

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nem hinném h ezt engedik majd nekik.

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Hát ez azért elég kemény!

válasz erre

VDemon

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Azonnal felmondanék.

válasz erre

betyár

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ennyit a szabadság jogokról.

válasz erre