Az Amazon dolgozói óriási sztrájkba kezdhetnek Black Friday-kor

2021. november 25.
28.2151
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Amazon dolgozói jobb fizetést és munkahelyi fejlesztéseket akarnak, valamint azt, hogy a vállalat proaktívabb legyen olyan kérdésekben, mint például az éghajlati válság, különben sztrájkolni fognak az év legnagyobb bevásárló napján.
 

Éppen ezért alakult meg a Make Amazon Pay a munkavállalók és a munkásszervezetek koalíciója, amely az Amazon dolgozóinak munkabeszüntetésére szólít fel a vállalat minden területén, például az adatközpontokban, gyárakban és raktárakban. A munkabeszüntetést a Black Friday-re tervezik szervezni 20 országban, köztük Indiában, Németországban és az Egyesült Államokban.

A csoport követelései öt kategóriára oszlanak: munkahelyi fejlesztések, munkahelyi biztonság, a munkavállalók jogainak tiszteletben tartása, fenntartható működés és a társadalom visszafizetése. A munkahelyi fejlesztések közé tartozik a bérek javítása, a veszélyességi pótlék hozzáadása, a megfelelő szünidő biztosítása, a fizetett betegszabadság meghosszabbítása és a COVID-19 protokollok nyilvánosságra hozatala.
5 hozzászólás

Fikarc

1 hete és 6 napja

Néha meglepődöm mit megengednek maguknak egyes alkalmazottak.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hete és 6 napja

Ezeket de beraknám két hétre bármelyik magyar munkahelyre.

válasz erre

Ronalddo

1 hete és 6 napja

Az ilyen zsarolókat basznám is ki mint macskát ****ni.

válasz erre

muki

1 hete és 6 napja

Ahhh nem lesz ott sztrájk.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hete és 6 napja

Tuti betömik majd a szájukat valamivel, ez a legnagyobb biznisz ilyenkor.

válasz erre