Az Airbus megkezdte a munkát az E-Fan X nevű hibrid repülőgépen

2017. november 30.
7.0591
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A személygépkocsik jövője határozottan az elektromos meghajtásban keresendő, ez ma már egészen egyértelmű, de rövidesen a repülőgépek esetében is elterjedhetnek a hibrid megoldások.

Ennek az egyik úttörője lehet az Airbus, a kérdéses gyártó ugyanis bejelentette, hogy a Siemens és a Rolls-Royce segítségével megkezdték a munkát egy E-Fan X névre keresztelt hibrid repülőgépen, ami részben robbanómotorral, részben elektromos meghajtással emelkedne a levegőbe.

Az E-Fan X alapját az Airbus BAe 146 átalakított változata adná, azonban a gép egyik hagyományos turbináját egy 2 megawattos elektromos motorra cserélnék le, majd így tesztelnék a masinát, és ha mindez sikerrel jár, akkor egy másik turbinát is cserélnének, majd újabb tesztek jöhetnének.

A cég közleménye szerint, ha minden jól alakul, az E-Fan X nem kizárt, hogy már 2020-ban a levegőbe emelkedik, ami az első lépés lenne a légi személyszállítás forradalmában, hiszen ezzel egy biztonságosabb és környezetbarát alternatívát vezethetnének be a piacra.
3 hozzászólás

TEchie

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem biztos hogy fel mernék rá szállni.

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Fejlődik a dolog végre! Tetszik!

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Na az nagyon kemény!

válasz erre