Az adataink sincsenek biztonságban, de a Facebook a bankszámlánkra pályázik!

2018. augusztus 08.
1.1381
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az elmúlt hetekben és hónapokban kirobbant botrányok miatt alaposan megingott az emberek bizalma a Facebookban, akik bebizonyították, hogy képtelenek biztonságosan kezelni személyes adatainkat, éppen ezért különösen meglepő a közösségi oldal aktuális újdonsága.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint ugyanis Mark Zuckerberg arra készül, hogy lehetőséget adjon a Facebook felhasználóinak összekötni profiljukat a bankszámlájukkal, amivel kapcsolatban a közösségi oldal már el is kezdett házalni a különböző amerikai bankoknál, az opció egyelőre ugyanis csak odaát kerül megvalósításra.

Az összekötés egyik nagy előnye az lenne, hogy SMS helyett akár Messenger üzenetekben is tájékoztatást kaphatnának az ügyfelek a tranzakciókról vagy éppen a számlaegyenlegről - ez a PayPal és az American Express esetében már működik is -, de a Facebook mindenkit megnyugtatott, hogy semmi mögöttes szándékuk sincs ezzel a fejlesztéssel.

A hír hallatán ugyanis rögtön felmerült, hogy a Facebook talán monitorozni akarja az emberek vásárlásait, hogy így célzott reklámokkal árasszák el őket a közösségi oldalon, de a cég szóvivője kifejtette, hogy újdonságuk kizárólag kényelmi szolgáltatás, nem kereskedelmi célra akarják használni, így a tranzakciók részleteihez például nem is lenne hozzáférésük.
3 hozzászólás

Direktor

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Pont a bankkártya adatiamat fogom a ****bukkal megosztani, nyilván!

válasz erre

muki

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Soha nem engedném hozzáférni semmilyen formában!

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nem értem a magyarázatot. ez mitől lenne kényelmi? Nem használok messengert, nem is tervezem. Nekem az SMS sokkal kényelmesebb.

válasz erre