Aviate Update

2014. június 25.
9711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Pontosabban Yahoo Avaite lett a hivatlos neve a programnak, ami immár kilépett a béta fázisból nem szükséges meghívó kód sem.
Ezeken túl több ízben is változott ez a launcher, ami a saját logikájával keltette fel a userek figyelmét.
Egy inteligens launcher -ként indult el, és ezt a logikát követték a fejlesztések során továbbra is.
Egy olyan launcher ami a szokásainkat figyelembe véve váltogatja a ?telefon módját? (elnézést, jobb kifejezést nem találtam rá).

Ugyanis ha például úton vagyunk valahová akkor átvált ?Moving módra? és az erre beállított widgetek és applikációk jelennek meg az adott képernyőn. Ami egyáltalán nem olyan látvány amit egy átlag Android felhasználó megszokott. Itt nincsenek létrehozható főoldalak amikre pakolhatunk appokat és widgetek (van lehetőségünk mind a két dologra az Aviate-ban is, de nem több oldalra). Egy letisztult és teljesen leegyszerűsített felület fog minket ami így is sok funkciót rejt magában. Reggel a ?Morning? képernyő fogad, amin a szokásos reggel használatos applikációk és widgetek fogadnak (hírek, levelezés, naptár stb?). Mikor beérek a munkahelyemre átvált ?Work? -re és rögtön a munkámmal kapcsolatos programok kerülnek előtérbe. Illetve a környezetünkben található helyeket is megjeleníti, ami főleg a Foursquare használóknak hasznos.

[gallery type="slideshow" ids="10738,10737,10739,10740,10741,10742,10743,10744"]
Ezt a launchert mindenkinek ajánlom, mert egy teljesen leegyszerűsített módon találja az Android adta felüleletet. Ez az egyszerűség nem megy a funkcionalitás és a használhatóság kárára, sőt!

De nézzük mikben változott (nem teljes lista):


Alulról felhúzható ?Favorite People? oldal amin az előre beállított ?kedvencek emberek? jelennek meg és az utoljára keresett kontaktok is.


[gallery columns="2" ids="10748,10749"]
- A naptár widgetből rögtön indíthatunk hívást (akár konferencia beszélgetést is)



 


"Sleep mode" funkció




 

Egy próbát mindenképpen megér, még ha előszőr idegennek tűnik a használata vagy a logikája. Természetesen senkit sem akarunk meggyőzni, hogy a stock android felületével bármi baj is lenne. Ez csupán egy újfajta megközelítése a használati felületnek. Mivel az egyszerűségre törekszik mint a kinézetében, mint az alap metodikában, ezért nem tart szinte semeddig míg rájövünk, hogy mit hogyan kell. Azt meg, hogy tényleg olyan jó-e, döntse el mindenki maga!
nincs még hozzászólás