Ausztriában hamarosan eltörlik az internetes anonimitást

2019. április 23.
3.3191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Senki nem bújhatna 2020-tól anonimitás mögé Ausztriában az interneten, a kormány ugyanis egy új törvénytervezetet tárgyal, mely kötelezővé tenné, hogy az országban a fórumokat kizárólag valós névvel és lakcímmel használhassák az emberek.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a jövőben minden osztrák fórumon Hans Jürgenek és Helga Fritzek neveivel találkozhatunk majd, mindenki ugyanúgy használhatná a saját becenevét a hozzászóláskor, csak a regisztrációhoz kötelező lenne a valós név és lakcím, hogy esetleges probléma, gyűlöletbeszéd vagy személyiségi jogok megsértése esetén az illetőt felelősségre lehessen vonni.

Magyarul tehát az osztrákok a fórumokból is eltörölnék a szólásszabadságot, amit ráadásul maximálisan az internetes vállalatokra hárítanának, azaz minden portálnak magának kellene megoldania, hogy a felhasználók saját nevet és lakcímet is megadjanak a regisztrációkor, ellenkező esetben probléma esetén átszámítva akár több mint 140 millió forintos büntetést is kaphatnak.

Hogy ezt külső fejlesztésű fórummotor mellett miként tudják majd megvalósítani a cégek, az egyelőre óriási kérdőjel, azonban jelenlegi formájában a törvény csak a 100 ezer regisztrált felhasználó feletti honlapokra lenne érvényes, ahol az éves bevétel legalább 500 ezer euró.
5 hozzászólás

techiii

5 éve, 5 hónapja és 2 napja

Ez kemény lenne.

válasz erre

Bencsizy

5 éve, 5 hónapja és 2 napja

Az EU kőkeményen halad a diktatúra irányába. Már csak be kell vásárolniuk fekete volgákból és vissza is léptünk 50 évet! röhögő smiley De semmi probléma, lényeg, hogy a sok érzékeny lelkű emberke még véletlenül se találkozzon az övétől eltérő véleménnyel, eszmecserét töröljük el, akinek meg más a véleménye vagy kényelmetlen érzéseket kelt bennem, azt elég lesz jelenteni és már viszik is. Szép időknek nézünk elébe!

válasz erre

inkognito

5 éve, 5 hónapja és 2 napja

Na igen, ez sokszor jól tud jönni, bár ahol erős a politika ott az emberek nem mernék felvállalni a véleményüket nyilvánosan.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 5 hónapja és 2 napja

[Tiltott felhasználó!]

betyár

5 éve, 5 hónapja és 2 napja

Na most legyen nagy szája a sok értelmesnek. Ez kellene nálunk is.

válasz erre