Ausztráliában bebizonyosodott, hogy tökéletesen alkalmas vízi mentésre a drón

2018. január 18.
1.7171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A drónok újabb hatékony felhasználási módját fedezte fel az emberiség a minap Ausztráliában, ahol Brisbane mellett, a közkedvelt Lennox Head strandon két férfi életét mentették meg egy robotrepülő segítségével.

A két férfi csak szörfözni szeretett volna a strandon, ehhez azonban a biztonsági bóján túlra eveztek, de miután deszkájukról ledobta őket egy nagy hullám, hatalmas bajba kerültek, hiszen túl messze voltak a parttól ahhoz, hogy ki tudjanak úszni pihenés nélkül, de szerencséjükre a vízi mentők éppen akkor tartották gyakorlatukat egy frissen csatasorba állított életmentő drónnal, amit így rögtön élesben is tesztelni tudtak.

A vízi mentők ugyanis egy olyan speciális mentőcsónakot erősítettek a drónra, amit a két férfi felett csak le kellett dobniuk, és miután magától felfújódott, a bajbajutottak meg tudtak kapaszkodni benne annyira, hogy kényelmesen partra ússzanak. A szörfösök egy karcolás nélkül megúszták az esetet, mindössze nagyon kimerültek a sok úszástól, de ha a drón nem sietett volna a segítségükre, biztosan megfulladtak volna.
2 hozzászólás

technomancer

6 éve, 9 hónapja és 14 napja

Az igen! mosolygó smiley Happy end.

válasz erre

techiii

6 éve, 9 hónapja és 14 napja

Nagyon hasznos dolog ez a drón. Sok mindenre lehet őket használni.

válasz erre