Ausztrália a kibertér szabályozását sürgeti

2017. június 26.
3.1681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Ausztrália igyekszik nyomást gyakorolni a nagyhatalmakra annak érdekében, hogy az elmúlt évek tapasztalatai miatt, nagyobb rálátást szerezzenek ők és az illetékes szervek a titkosított üzenetküldési algoritmusok felett, így elősegítve az esetleges terrorista támadások elkerülését, illetve az elkövetők elkapását.

A témát a héten fogják taglalni a "Five Eyes" hírszerző konferencián, és a résztvevők közt megtaláljuk az Egyesült Államokat, Új-Zélandot, az Egyesült Királyságot, Kanadát és természetesen Ausztráliát. A téma megalkotói szerint, az okostelefonok és egyéb kütyük által használt titkosítási módszerek robbanásszerű fejlődést mutatnak a Snowden ügy óta, és szeretnék megakadályozni ennek elfajulását.

Utóbbit ki is fejtették. Szerintük a gyártók túlságosan elhatárolódnak a hírszerző és bűnüldöző szervektől, amihez hozzá jön az algoritmusok egyre modernebb kivitelezése, ezzel pedig akadályozzák az illetékes hatóságokat abban, hogy megelőzzék vagy sajnálatos esetben ha bekövetkezett egy-egy tragédia, elkapják azokat, akik ezért felőlesek.

Összefoglalva, az óceániai ország szeretné, ha a kibertér, főleg annak a szélsőségesen védett zugai is ellenrőzés alá kerülnének, ezzel pedig egy olyan szabályozást érnének el, ami segít megtartani a felhasználók üzeneteinek anonimitását, de ezzel párhuzamosan mégis felügyelni tudnák az esetleges terrorista cselekményeket.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 4 hónapja és 3 napja

Van benne logika, de szerintem ez csak mondvacsinált indok.

válasz erre

Levi87

7 éve, 4 hónapja és 3 napja

Rossz irányból közelítenek. Az állami szerveket kéne felügyelni.

válasz erre