Augusztusban érkezik az Android 9

2018. március 03.
3.2561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Noha a legtöbb okostelefon gyártó még az Android 8.0-val sem készült el - vannak mobilok amiken már a 8.1-es variáns fut -, de összességében az Oreo részesedése elenyésző, pedig a Google már a következő generáción dolgozik.

Jelen pillanatban az Oreo az éppen aktuális Android rendszer, abból is két build van piacon, a 8.0 és a 8.1. Utóbbi csak januárban debütált, ami inkább ráncfelvarrás az elődhöz képest, ami számos okosságot hozott, gondolunk itt a Picture-in-Picture módra, a Bluetooth 5 vagy éppen a multi-display támogatásra, de az üzemidő is pozitív irányban javult.

Ennek ellenére a Google már javában fejleszti a következő változatot, ami az Android 9 lesz, kódnevén P. Az előző évek trendjét figyelembe véve, a debütálás valamikor auguszuts 21-re tehető, a kérdés csupán továbbra is az, hogy mi lesz így az Android piaccal.

Mire ugyanis egy-egy gyártó befejezné az éppen aktuális rendszer portolását, addigra már jön is az újabb, így pedig évről évre egyre nő a fragmentáció, ami növeli ugyan az újabb modellek iránti keresletet, azonban általában véve a platformnak nagyon nem tesz jót.
6 hozzászólás

okrosa

6 éve, 7 hónapja és 25 napja

Ha már egyre több készüléken vezeti be a Google az Android One porjectet az lenne a legegyszerűbb ha minden készülékre elérhetővé tenné. Pl. a készülék tulajdonosa felmenne egy adott honlapra ott beazonosítaná a készülékét és lemondana az aktuális gyártói rendszer adta sallangokról akkor beléphetne a One projektbe és a készüléken a következő frissítés keresésekor megtalálná az éppen elérhető One ROM-ot ami automatikusan települne is.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 7 hónapja és 25 napja

Az android tovább fog fragmentálódni, ez a helyzet. És ez egyre rosszabb.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 26 napja

Szokásos éves frissítés. Úgyis mire megérkezik valamire is, már lesz új. röhögő smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 7 hónapja és 26 napja

Nagyon rosszul kezeli a Google ezt az Android megoszlást, azon kéne dolgozniuk inkább. Tök jó hogy minden évben jön az új de akkor is, ezt azért meg kéne oldani...

válasz erre

TEchie

6 éve, 7 hónapja és 26 napja

Milyen király lenne ha egyáltalán a zászlóshajókra kijönne már az Oreo! röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 7 hónapja és 26 napja

Ez a szétszabdalás lesz az android halála egyszer, ha nem találnak valami megoldást.

válasz erre