Átmozgatták az űrhajósok a Crew Dragon űrhajót a Boeing Starliner kilövéséhez

2021. július 21.
46.8661
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA SpaceX Crew-2 űrhajósai a Nemzetközi Űrállomáson áthelyezték a Crew Dragon Endeavour űrszondát a Boeing Starliner űrszonda jövő hétvégi érkezése előtt, az áthelyezés pedig ma, azaz július 21-én történt.
 

A NASA űrhajósai, Shane Kimbrough és Megan McArthur, Japán Aerospace Exploration Agency (JAXA) űrhajós, Akihiko Hoshidean és az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajós, Thomas Pesquet áthelyezték az Endeavourt az űrállomás Harmony elülső kikötőjéből.

A Moving Endeavour helyet adott a NASA Boeing Orbital Flight Test-2 (OFT-2) küldetésének, amely július 30-án indul az űrállomásra, és másnap érkezik meg. A közlemény szerint a Boeing CST-100 Starliner űrhajója a Harmony elülső kikötőjében fog dokkolni, jelezve, hogy most először fogják két különböző amerikai kereskedelmi személyzet űrhajóját dokkolni egyszerre az űrállomásra.

Az OFT-2 küldetés lesz a Boeing második kísérleti repülési kísérlete, amelynek célja a Starliner űrhajó végpontok közötti képességeinek tesztelése, beleértve az indítást, a dokkolást, az atmoszférikus visszatérést és a sivatagi leszállást az USA nyugati részén a Boeing első Starliner tesztrepülésével. 2019 decemberében indult, de az űrhajó technikai problémák sora miatt nem a tervek szerint jutott el az állomásra.

5 hozzászólás

techiii

2 hónapja, 1 napja

Nagyon komoly látvány.

válasz erre

inkognito

2 hónapja, 1 napja

Hihetetlen, hogy ezt lehet nézni.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 napja

Lassan kiépül ott egy valódi állomás.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 napja

Annyira király hogy már minden ilyesmit meg lehet nézni videón!

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 napja

NAgyon tudnám élni, ha ilyen melóm lenne.

válasz erre