Arne Exton megoldása az első, amely Linux Kernel 5.0-val érkezik

2019. március 09.
5.1731
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Régen írtunk már Arne Extonról, pedig a lelkes Linux fejlesztő folyamatosan alkot, most éppen a friss Linux Kernel 5.0-ás verziót integrálja elsőként a számon tartott Linux disztribúciók közül, így nem mehettünk el szó nélkül a munkája mellett.
 

A ráadás, hogy nem csak a Linux Kernel 5.0-át kell vele kapcsolatban megemlítenünk, hanem a jövő hónapban debütáló Ubuntu 19.04-et is, ugyanis Arne a Disco Dingo alapjaira alkotta meg az ExTiX 19.3-as variánsát, amely így elég jó célpont lehet azoknak, akik a lehető legfrissebb open source megoldásokat szeretnénk használni.

Az egyetlen kivétel, hogy a friss ExTiX nem az Ubuntu-nál használt új Gnome asztali környezetet kapta meg, hanem a sokkal könnyedebb Xfce sessiont, így akár azt is mondhatjuk, hogy egy saját szája ízére forkolt Xubuntu-val van dolgunk.

Fentebb nem írtuk le, de az előzmények tükrében sejthető, hogy a szoftverek és egyéb komponensek terén is a lehető legújabb kiadások kerültek az ISO -ba, amit azonban még közölnénk, hogy a népszerű média center a Kodi-ból is a 18.2 Leia került integrálására.
2 hozzászólás

Fikarc

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ez az XFCE már nagyon ósdi...

válasz erre

TEchie

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem kedvelem ezt a disztrót. Akkor már inkább Ubuntu.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink