ARM frissítést és Metasploit 5.0-át hozott az idei év első Kali Linux verziója

2019. február 19.
4.0461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Igaz, hogy már majdnem két hónap eltelt a 2019-es évből, de a Kali Linux csapata eddig még semmit nem publikált, de ahogy mondani szokták, ami késik az nem múlik, masszív frissítést hozott az első ISO-juk.

A Kali Linux az egyik legnépszerűbb penetrációs célokra fejlesztett open source operációs rendszer, így mindig nagy figyelem kíséri a csapat munkáját, emiatt is érthető kicsit a meglepődöttség, hogy csak most érkezett meg a 2019.1, az év első nagyobb csomagja.

A mostani ISO legnagyobb fókuszában a Metasploit 5.0 áll, ami az elődhöz képest számos javítást hozott a penetrációs framework-be, de megújult a kereső motor is sőt támogatást nyertek a C nyelven írt shell kódok is. Itt azért zárójelben megjegyeznénk, hogy a 4.0 2011-ben debütált, így ez a mostani verzió kellett mint egy falat kenyér.

További fontos változás, hogy a Kali mostantól támogatja a Banana Pi és Banana Pro ARM architektúrákat is, így aki SBC-n szeretne egy kis etikus hackelést gyakorolni vagy éppen a munkája miatt eszközölni, nekik ez a lehetőség is adottá vált.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 8 hónapja és 22 napja

Mindig nálam van egy USB-n, ki tudja mikor kell.

válasz erre

Levi87

1 éve, 8 hónapja és 22 napja

Csodálom hogy ez ellen a Kali Linux ellen senki nem lázong.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink