Arkas OS-ként folytatja tovább a Descent OS

2017. február 21.
3.0151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Brian Manderville által fejlesztett Descent OS zsákutcába futott, és az Ubuntura alapuló Linux disztribúció fejlesztése leáll.

Azért a felhasználóknak nem kell végleg elkeseredni, hiszen megújulva, Arkas OS-ként, kicsit más megközelítéssel, de a fejlesztő folytatja az open source munkásságát. Még 2012-ben próbálta meg felpezsdíteni a Linux disztribúciós piacot a Descent OS néven megjelent megoldás, amely Ubuntura és az akkor még csak a 2-es verziónál járó Gnome asztali környezetre építkezett.

Aztán egy évvel ezelőtt a fejlesztő bejelentette, hogy 2 év szünetet tart, amely időszak alatt a nagyobb, 5.0-ás verzión dolgozik majd. El is készült a teszt verzió, amellyel kapcsolatban arra kérte a közösséget, hogy segítsenek tökéletesíteni a rendszert, de sajnos nem jelentkezett megfelelő számú tesztelő, így a mai napon a közösségi médiában bejelentette, hogy nem jön ki újabb verzió, a projekt halott.

Ennek ellenére ez nem jelenti azt, hogy ezzel Brian Manderville Linux fejlesztői munkássága is a végéhez érne, hiszen Arkas OS-ként, megújulva térhet vissza a Descent OS, igaz szinte teljesen, új disztribúcióként megszületve.

Az újdonság az Ubuntu 16.04-re alapul majd, amely fölé a KDE Plasma 5 kerül, és ezzel párhuzamosan a legfontosabb open source applikációkat integrálja a lemezképbe, elsősorban a művész és írói közönséget megcélozva.
3 hozzászólás

VDemon

2 éve, 7 hónapja és 6 napja

rDAVE írta:
A pillanat amikor a felhasználók 99%-a megtudja, hogy volt egy Descent OS.
Na igen, kb. Bármennyire is szomorú, de ez a tény.

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 6 napja

Nem értem miért kűzdenek ennyi különálló disztróval. Így sosem lesz erős a Linux. BE kéne tenni a nagy közösbe a tudást és nőni.

válasz erre

rDAVE

2 éve, 7 hónapja és 6 napja

A pillanat amikor a felhasználók 99%-a megtudja, hogy volt egy Descent OS.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink