Apró, de bestiális a MediaTek 5G-s chipje - íme a Dimensity 1000!

2019. november 26.
6.2031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Azt pontosan tudtuk, hogy a MediaTek dolgozik a vadonatúj 5G lapkáján, hogy képesek legyenek kínálni egy Qualcomm Snapdragon 855 alternatívát a prémiumkategóriás eszközökbe, most viszont végre be is mutatkozott a chip.

A Dimensity 1000 rendkívül helytakarékos, köszönhetően annak, hogy minden komponensét belesűrítették magába a chipbe, így a mobilgyártók a plusz megmaradt helyet fel tudják használni a nagyobb aksi vagy nagyobb kameraszenzorok integrálására, ráadásul teljesítményben sem kell szégyenkeznie.

7nm-es technológiával lett megálmodva a Dimensity 1000, amelyet négy, 2,6 GHz-es ARM Cortex-A77 maggal spékeltek meg, hovatovább Cortex-A55-ös mag is bekerült, amik ezek 2 GHz-en pörögnek. Ezenfelül a MediaTek állítása szerint ez az első processzor a világon, amibe ARM Mali-G77 GPU-t integráltak, ami pedig támogatja a 120Hz-es Full HD+, valamint a 90Hz-es 2K+ kijelzőket is.

Ha ez még nem lenne elég, akkor a MediaTek azt állítja, hogy sikerült megduplázniuk a mesterséges intelligenciát kiszolgáló egység teljesítményét is, a Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1+ támogatás meg már csak hab a tortán. Elviekben 2020 első negyedében prezentálják majd a gyártók az első mobilokat, amikben a Dimensity 1000 ketyeg.
be is mutatkozott a chip.'>
3 hozzászólás

inkognito

4 éve, 8 hónapja és 15 napja

Bitang lesz.

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 8 hónapja és 15 napja

Akkor lassan új Exynost is be kell jelenteni. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 8 hónapja és 15 napja

Legalább verseny van.

válasz erre