Apple: se humorérzék, se őszinteség

2014. október 03.
6421
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Megtapasztalhattuk, hogy az almás cég imád pereskedni, ingyenreklám helyett kitiltani (a Gizmodot, mikor kiszivárogtatta az iPhone 4-et), most pedig megsértődni a német Computer Bildre, mert nadrágban meghajlik az új iPhone 6.

Ismeretes, hogy a feszes zsebben hajló iPhone-t világszerte a csúfolódás kíséri, az iPhone 6-osok bemutatóját olykor úgy vezetik fel, hogy ?már itt is kapható a hajlítható iPhone?.

Figyelemre méltó volt már a válasz is, amivel az Apple PR-gépezete válaszolt a több fórumon publikált ?görbült? fotókra.

Részben megmutatták, milyen alaposan tesztelik a mobilokat, részben kioktató, merev hangon fogalmaztak egy levelet:

"Az iPhone-jainkat úgy dizájnoltuk, terveztük és készítettük el, hogy mindamellett, hogy gyönyörű, ellenálló is legyen. Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus is precíz, unibody [egyetlen alumíniumtömbből kialakított] házzal rendelkeznek, amit 6000-es sorozatú eloxált alumíniumból készítünk, extra erősre megedzve. Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus megfelelt vagy túl is teljesítette a magas elvárásainkat, amiket a mindennapi valós felhasználáshoz igazítottunk.  Normális használat mellett az iPhone elhajlása extrém ritka, a telefon árusításának első 6 napja után összesen 9 felhasználó vette fel a kapcsolatot az Apple-lel egy hajlott iPhone 6 Plus miatt. Ha további kérdései vannak valamelyik Apple-termékkel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot az Apple-lel."

Ezek után a Computer Bild vette a bátorságot és kipróbálta, hogy szenzációhajhászás az egész, vagy jogos a panasz. Weboldalára fel is tett egy videót, amin sajnos az látszik, hogy ? árnyaltan fogalmazva ? az iPhone 6 Plus nem túlzottan áll ellen a nyomásnak.

Az almás cég azonnal kezelte a problémát, közölte a Computer Bilddel, hogy kitiltották, hogy nem kap többé sem Apple-termékeket, sem meghívókat a cég hivatalos eseményeire. Most ott tartunk, hogy a CB főszerkesztője írt nyílt levelet az Apple vezérigazgatójának, Tim Cooknak:

"eléggé megdöbbentett az Apple reakciója, de nem fogjuk feladni az elveinket. Folytatni fogjuk megvesztegethetetlen vizsgálatainkat, azokat, amelyekkel jó hírnevet szereztünk magunknak a német médiában. Gratulálunk a szép új iPhone-hoz, még akkor is, ha némelyiknek kissé gyenge a burkolata. De mélyen csalódtunk a cégében".

A teljes levél itt olvasható el.

via Übergizmo

Mi a véleményetek? Lehet azért büntetni egy média lapot, mert olyan dolgokat hoz felszínre amit más talán nem? Érdekesség, hogy a Computer Bild, minden eszközben talál valamit, de a többiek csöndbe vannak s nyelnek. Csak az Apple nem bírta szó nélkül hagyni.
nincs még hozzászólás