Annyira túlfeszítette a húrt a NASA az egyik teszten, hogy felrobbantottak egy rakétát

2019. december 15.
12.1811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA teljes mértékben kimaxolja a tesztelés fogalmát a Space Launch System rakétájuk esetében, ugyanis konkrétan annyira túlfeszítették a húrt az űrügynökségnél, hogy felrobbant a hordozórakéta.
 

Ez viszont teljes mértékben szándékos volt a részükről, tudatosan hajtották túl az egyik tesztpéldányukat, hogy megnézzék, mennyit képes elviselni az SLS. Az eredmények kifejezetten impozánsak, lévén a várthoz mérten több mint 260%-os terhelést követően merültek fel először problémák, úgyhogy Jim Bridenstine NASA igazgató kijelentése nem alaptalan, miszerint az SLS az eddigi legerősebb rakétájuk.

Az SLS lesz az a rakéta, ami felviszi a következő évtizedben a soron következő férfi és az első női asztronautát a Marsra az Artemis misszió berkein belül, ehhez pedig több ezer szenzort szereltek fel, melyek monitorozzák a nyomást és a terhelést, valamint egy nagy sebességű kamera is a fedélzeten van, hogy az apróbb változásokkal is azonnal tisztában legyen a személyzet. A mostani tesztek célja, hogy megállapítsák pontosan, mekkora terhelés róható ki az SLS-re.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Úgy durran ki mint valami lufi!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 7 napja

Hát az kipukkadt!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja és 7 napja

Feszegetni kell a határokat, hogy kiderüljön, hol vannak. Ez máshogy nem megy.

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 7 napja

Ekkora terhelés mellett nem csoda.

válasz erre