Angry Birds GO! - Teszt

2013. december 25.
1.0831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
A Rovio üdvöskéi, a dühös madarak ezúttal a versenypályán mérettetik meg magukat, és természetesen legfőbb ellenfeleik, a malacok is jelen vannak a küzdelemben.

http://youtu.be/XreVL3Q0Gyk

Nagy ugrásra szánta el magát a Rovio, melynek ismerjük el, ideje is volt, mikor belekezdtek az Angry Birds GO! fejlesztésébe, hiszen az eddig megszokott játékaiktól markánsan különböző.

Az első 3D-s játék az Angry Birds világában, amely az eddigi Crush the Castle klónok - jó, a Space szerencsére túllépett ezen - után egy Mario Kart játékot hoz. Szándékosan fogalmazok így, hiszen az eddigi programok sem mutattak túl sok újdonságot, talán nem is akartak, sikerük mégis ebben, és a vitathatatlanul sikeres Angry Birds brandben rejlik. De vajon a tálalás most is elég?

Ready!

Az Angry Birds kis hátránnyal indult nálam, hiszen vagy fél órába telt telepíteni a Google Play különféle hibái miatt, de természetesen ezt nem fogom felróni negatívumnak, ellentétben a sok értékelővel, akik a kipróbálatlan játékot *-ra értékelték, mondván nem települ. Én azonban kitartottam, és mivel kollégám elmondása szerint szabadidejében szinte csak ezzel játszik, úgy gondoltam, megéri.

A telepítést követően kissé meglepődtem a kötelező netes elérés igénylését követően,de túltéve magam hamar a menübe kerültem, és azt kell mondjam, kissé már itt csalódtam. Maga a menü egyszerű, könnyen értelmezhető, az Angry Birdsre jellemzően játékos, ám a 3Ds megjelenítés számomra - legalábbis a tabletemen - kissé puritán, a mai játékokhoz képest.

Megj.: Az itteni képek tűélesek, de sajnos nem minden eszközön fest így. Neten bogarászva botlottam bele iPhone4-en ugyanabba, ami nálam is jelentkezett, és biztos vagyok benn, hogy több ilyen készülék akad.

Stílusában illeszkedik a már megismert világhoz, de a textúrák életlenek, elmosottak, a modellek széle pedig erősen recés, így nem a modellek részletességével hanem a megjelenésükkel akadtak problémáim. Mobilon a kisebb képernyő miatt valószínűleg szebb a látvány, de én egy picit többet reméltem, hiszen az Angry Birds 2D-ben amilyen egyszerű, olyan szép játék volt.



Túltéve magam a közepes megjelenésen, hamar első versenyem szerettem volna indítani, ám ekkor újabb ronda bug ütötte fel a fejét, ez pedig az ugráló textúrák képében jelentkezett, ami eléggé megnehezítette az első versenyeket. Tapasztalataim alapján ez csak néhány részen jelentkezik, de jellemző a szekerekre is, így pl. az egyik jármű elején pörgő rész, amire én azt hittem, hogy a motor járó alkatrésze, kiderült, hogy valójában csak a burkolat ami nem bír megmaradni a helyén. Járműváltásnál ezek a gondok javultak, de azért rögtön belebotlani ilyen hibákba, számomra kissé bosszantó volt.

Set!

A játékmenet szerencsére polírozottabb. Három különféle versenyszám 5 nehézségi szintjén mérethetjük meg magunkat. Van "sima verseny", melyben minél jobb helyen érünk célba, annál coolabb arcok vagyunk, van időmérő, ahol megadott idő alatt kell letudnunk a távot, és gyümölcszúzó játékmód is, ahol megadott mennyiségű gyümölcsön áthajtva teljesíthetjük a pályát. Ez idővel nehezedik és egyre több ellenfelet kapunk, akik felszedik előlünk a gyümölcsöket, így nem árt teperni. Jelen van a VS futam, melyben egy ellenfelet kell legyűrnünk az általunk választott nehézségi fokozaton ( minél nehezebb, annál magasabb a pénzjutalom ),  A négy játékmód mellett természetesen ott a "bossharc", melyben a már ismert karaktereket kell legyőzni, és ezzel saját versenyzőink közé állítani. Ez nem lesz könnyű, hiszen háromszor kell ezt megtennünk, minden alkalommal egyre nehezedő formában, továbbá ügyelnünk kell a speciális támadásokra is, melyekből szerencsére Rednek - az alap piros madár, kezdő versenyzőnk - is jutott.



A versenyekért pénz, illetve kristály üti a markunkat, melyből járgányunkat tuningolhatjuk négy kategóriában ( Max sebesség, gyorsulás, kezelhetőség, erő ), illetve különféle egyéb bónuszokat szerezhetünk. A járgány, ha eléri a megadott max szintet, fejlődik, ami további fejlesztési lehetőségeket jelent a már ismert kategóriákban, illetve kinézete is kicsit überebb lesz.

Szükség is van a fejlesztésre, hiszen ezzel járgányunk köbcenti szintje is emelkedik, a megfelelő szint pedig az egyes versenyek rajthoz állásának feltétele is, így egy pályát többször is végig kell majd játszanunk, hogy összekaparjuk a pénzt a szükséges fejlesztésre a következő futamhoz.



Ha letudtuk a versenyeket, akkor is játszhatunk tovább, hiszen megnyílnak a Challenge futamok, melyben különböző egyéb feltételeket kell teljesítenünk (pl.: érj be adott helyen, üss ki egy ellenfelet, zúzz össze x gyümölcsöt egyhuzamban stb. ), ezekért pedig további arany üti markunkat.

Futam előtt azért megbundázom...

Ingyenes játék... tudjátok, mi jön. Igen, itt is itt van a hőn szeretett mikrotranzakció. Amit eddig nem említettem, ám itt mindenképp felhozom. Madaraink egyhuzamban 5 versenyt bírnak, elfáradnak. Ezután vagy várunk, vagy választhatunk a már megszerzett madarakból, illetve a már említett kristályok segítségével megszüntetjük fáradékonyságukat. Ezeket a kristályokat valódi pénzért megvehetjük, de szerezhetünk aranyat is, illetve speciális, az alap elérhető járgányoknál tényleg brutálisabban kinéző gépeket, szintén brutális áron - de komolyan, vannak olyan gépek, amik ~10 000 Ft-ba kerülnek... MIVAN?! - tudhatjuk garázsunkba.



A fizetős tartalom mellett szponzorált powerupok is helyet kaptak a versenyben, amely korlátozott példányszámba áll rendelkezésünkre, és még mindig jobb, mint a reklámcsík.

Angry Birds GO!

Összességében, a grafikája lehetne szebb - érdekes módon pár képen ennél tényleg szebben fest és nem jelentkeznek a recés szélek -, a játékmenet kissé repetitív, de élvezhető, a hangokról azonban nem ejtettem szót eddig, és azt kell mondjam, nem is nagyon lehet. Teljesen középszerű, az világra jellemző vidámabb taktusok, de semmi egyedit, maradandót nem hallani, a győzelmi fanfár pedig engem kifejezetten idegesített. Továbbá egy eddig elhallhatott dolog, amit nem igazán értek. Bár grafikailag és játéktechnikailag semmi kiemelkedőt nem tartalmaz, néha mégis beakad, ami azért meglepő, mert bár nincs túl erős tabletem, egy NFS MW reccenés nélkül ment rajt, ami ennél azért komolyabban fest és több dolgot is mozgat.



Jót tett a vérfrissítés a sorozatnak, igyekszik is az Angry Birds világában maradni, hiszen összehozza a csúzlis megjelenést ( a pályák elején csúzliból kell kilőni a gépeket ) a Bad Piggiesben ismert járműves részt, még ha nem is egyedileg, csak fejlesztés szintjén, és hozzáad egy Mario Kartra jellemző, versenyzős mókát.

Végszóként annyit, hogy bár szeretem a sorozatot, egy kicsit többet reméltem a játéktól. Azoknak viszont, akik szeretik a könnyed játékokat, kedvelik az Angry Birds világát vagy a versenyzős játékokat, nyugodtan tegyenek egy próbát a programmal. Furcsa, kissé optimalizálatlannak tűnik, bízom benn, hogy a cikk elején említett bugokat javítják, picit még fejlesztik a játékot és egész pofás kis game kerekedhet belőle, még akkor is, ha nem erről fogunk emlékezni az Angry Birds, és a Rovio nevére.

Ti próbáltátok? Mit gondoltok róla?
nincs még hozzászólás