Angliában elég lesz egy rossz videót megnézni az interneten, és 15 év börtön járhat érte

2017. október 04.
3.4570
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő módszerekkel igyekszik felvenni a harcot Anglia a terrorizmussal szemben, lévén Amber Rudd, a brit belügyminiszter bejelentette, hogy akár 15 év börtönt is kaphatnak a jövőben azok, akik rendszeresen terrorista tartalmú videókat néznek az interneten.

Bár a The Guardian cikke rögtön felveti a kérdést, hogy a brit kormány vajon miként szűri ki azokat az állampolgárokat, akik ilyen "súlyos bűncselekményt" hajtanak végre, de a törvénymódosítás megtörtént, ezáltal már nemcsak a letöltött és otthon tárolt terrorizmushoz köthető videós tartalmakat büntetik, hanem az online megnézhető és streamelhető videók megtekintését is.

A kormány egyébiránt az internetszolgáltatók közbenjárásával tudja alkalmazni majd a törvényt, miután arra kötelezték őket, hogy legalább egy teljes évig őrizzék meg minden egyes felhasználójuk internetes tevékenységét, ami ebben a formában sok negatív visszhangot váltott már ki az országban.

A belügyminiszter kiemelte, hogy nem azokat akarják büntetni, akik néha-néha a híradásokhoz kapcsolódóan megnéznek egy-egy terrorizmushoz kapcsolódó videót, hanem azokat, akik az átlagnál többször és rendszeresen keresnének és néznének ilyen tartalmakat.

Ha valakit ilyesmin kapnak, azt akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik, noha ennek a súlyossága nyilván jelentős mértékben függ a videók tartalmától és egyéb körülményektől is.
5 hozzászólás

betyár

7 éve, 15 napja

Valahogy el kell kapni azokat akik ilyeneket néznek és nem éppen tanulmányi célból!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 15 napja

Kisfaludy82 írta:
Ez egy kicsit betegnek tűnik nekem.
Az is beteg, aki folyton ilyeneket néz. Hacsak nem kutatási célból, de azt meg ki tudja magyarázni. Másfelől kétlem, hogy a terroristák minden szabadidejüket videók nézésére szánnák, nem hiszem, hogy így ki lehet szűrni.

válasz erre

Levi87

7 éve, 15 napja

Huhhh kicsit szigorúnak tűnik. meglepett smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 15 napja

Na igen, ez tényleg sok kérdést felvet...

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 15 napja

Ez egy kicsit betegnek tűnik nekem.

válasz erre