Android L-t fog futtatni a Project Ara

2014. október 01.
7291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Google szétszedhető-összerakható okostelefonja a "Project Ara" már közel jár a piaci bevezetéshez.

A projekt vezetője nyilatkozott.

Eddig minden jel arra mutatott, hogy a Google legoszerű mobilja a keresőóriás remek ötletként indult, ám soha el nem készülő termékeinek sorát fogja gyarapítani. Mint ismeretes, a Project Ara keretében olyan szétszedhető-összerakható okostelefon készül, amelyben a főbb alkatrészeket magunk választhatjuk ki, modulárisan, miként az asztali számítógépeket is szabadon össze lehet állítani. A felhasználók eddig legfeljebb a készülék színét tudták megváltoztatni: az Ara a szinte teljes változatosságot kínálja. Lehessen cserélni panelt, processzort, kamerát, vakut, bővíteni a memóriát, és így tovább. Legutóbb ez év áprilisban tartottak felemásra sikerült bemutatót mobil prototípusáról.


Paul Eremenko, a Project Ara vezetője meglepő információkkal állt elő: már év végén előállnak a működő készülékkel, s jövő év elején a Google Play áruházhoz hasonló online boltban megkezdik az árusítását is.

Nem kevesebbet ígér, mint hogy a mobil összes modulja ?a CPU és a kijelző kivételével ? használat közben is cserélhető lesz. Meghökkentő, de állítása szerint a telefon kikapcsolása nélkül lehet majd alapvető alkatrészeket cserélgetni benne. A készülék az Android L módosított változatát fogja futtatni.

A projekt együttműködő partnernek ? kompatibilis alkatrészgyártónak ? megnyert többek között olyan cégeket, mint a Quanta, a Toshiba, a Rockchip és a Foxconn. A projekt sikere nem kis részben azon múlik, hány partnert sikerül még addig csatasorba állítaniuk.

via hirado.hu
nincs még hozzászólás