Android integrációval érkezhet az Ubuntu 18.10

2018. május 15.
5.6931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Javában tart az Ubuntu 18.10-es verziójának fejlesztése, amivel kapcsolatban a projekt Desktop Managere, Will Cooke kotyogott el egy kis információt, ami szerint Android integrációt is kaphat a végleges kiadás.

Remekül hangzik, de lássuk mit is jelent ez a Canonical esetében. Ha igaznak bizonyul ez a feltevés, akkor egy GSconnect névre hallgató kiegészítő lesz előre integrálva az Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish forrásában, ami segítségével a PC-nk, valamint az Androidos eszközünk kommunikálni tud egymással.

Ennek értelmében lehetőségünk lesz fájl transzferre, vezeték nélküli mount-olásra sőt, még az Androidra érkező értesítéseket is megtekinthetjük Ubuntu alatt.

A GSconnect tulajdonképpen nem spanyol viasz, ugyanis a már létező KDE Connect protokollját alkalmazza, csak esetünkben nem KDE, hanem Gnome asztali környezet alatt, így kiküszöbölve azt a hiányosságot, hogy a nem KDE-t futtató operációs rendszereknél is használható megoldás legyen.
5 hozzászólás

TEchie

6 éve, 5 hónapja és 6 napja

Winbe is érkezik valami hasonló. Ideje amúgy.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 5 hónapja és 6 napja

Hát ez még nem egy maces összekapcsolás de az irány jó! mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 5 hónapja és 6 napja

Mekkora okosság! meglepett smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 5 hónapja és 6 napja

Na ez igen komoly. Nekem az a tapasztalatom, ha valami bekerül rendszerszinten, akkor lesz sikere, addig alig használják.

válasz erre

VDemon

6 éve, 5 hónapja és 6 napja

Nagyszerűen hangzik!

válasz erre