Android for Work

2015. február 28.
5941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Nemcsak a nagyoknak, hanem akár az egészen kis cégeknek is segíthet a Google Android for Work programja.



A Google is rájött arra, amire embertársaink nagy többsége még nem: az okostelefont általában semmi produktív tevékenységre nem használjuk.

Az új Android for Work program munkaeszközt készít az okostelefonból, tabletből. A technológia profilok használatával biztonságosan elválasztja a személyes és a munkával kapcsolatos adatokat, védve a munkavállaló és a munkaadó érdekeit is. Az ICS-től a KitKatig mindegyik verzión futó alkalmazás biztonságos levelezést, naptárat, névjegyeket, dokumentumokat kínál, használhatók vele a rendszergazdák által hitelesített alkalmazások is.



A programban részt vevő dolgozók telefonjaira a rendszergazdák távolról telepíthetnek, frissíthetnek programokat, természetesen csak a munkával kapcsolatban. A kezdőcsomagban a mindennapos alkalmazások (pl. naptár, dokumentumkezelő) mind megtalálhatók, és az Exchange és Notes szerverekkel való kapcsolattartás is biztosított. A Google sok céggel szerződést kötött (pl. SAP, Citrix, BlackBerry, Adobe), tőlük nemcsak a program fejlesztéséhez kapnak ötleteket, hanem a különböző platformok közötti együttműködés biztosítását is remélik. A hardvergyártók (pl. Samsung, Sony, HP, Dell, Cisco) sem maradtak ki, tőlük új, kifejezetten munkára tervezett készülékek megjelenése várható.

További részletek a hivatalos blogban
nincs még hozzászólás