Android aplikáción keresztül hackelhető a Tesla

2016. november 24.
3.8121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A történet, hogy hackelhető a Tesla, nem újkeletű, de most nyilvánosságra került egy új trükk, amely segítségével nem csak feltörni lehet a luxusjárgányt, hanem könnyedén el is lehet lopni azt.
 

A Tesla modellek mellé tölthető le Android és iOS applikáció is egyaránt, melyek segítségével ellenőrizhetjük az autónk paramétereit, töltöttségét, pillanatnyi helyzetét, de utasítani is tudjuk, hogy álljon ki a garázsból, ez az app szükséges az eltulajdonításhoz.

A trükk lényege, hogy a hacker létrehoz egy ingyenes wifi hotspot-ot, majd pedig egy applikációt ajánl, amelyet ha telepít a gyanútlan Tesla tulaj, elméletileg ingyenes hamburgert kap. Azonban a hamburger helyett egy fertőzött app érkezik a telefonra, amely segítségével a hacker csatlakozni tud a mobilhoz, és hozzáférhet az érzékeny adatokhoz.

Első bejelentkezéskor minden felhasználó kap egy tokent a Tesla szerverein, a hátsó kapun keresztül a hacker ezt az állományt törli. A tulajdonosnak újra meg kell adni az adatokat a jelszóval együtt, ekkor történik az adatlopás. Ezek után már csak meg kell várni, hogy Tesla gazdája védtelenül hagyja az autót, az ismert információk birtokában teljes hozzáférést kap a tolvaj a rendszerhez és így az elektromos járműhöz is.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

inkognito

1 éve, 6 hónapja és 9 napja

Vicc...komolyan olyan egyszerű mint feltörni egy windowst

válasz erre

Santonio

1 éve, 6 hónapja és 9 napja

Az szép! Nesze neked 50 milla.

válasz erre

Tommy

1 éve, 6 hónapja és 9 napja

Ez nagyon durva! Én még azt hittem a távirányítós lopás a legdurvább.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink