Ami jó, az jó: legalább 140 millió ember használ még mindig Windows XP-t világszerte!

2017. május 17.
3.6091
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a Microsoft már megszüntette támogatását, és a maga nemében évek óta elavultnak számít, a legfrissebb hírek szerint azonban mégis elképesztően sokan használják még a Windows XP operációs rendszert, ami állítólag nagy szerepet játszott a hétvégi kibertámadás megvalósulásában is.
 

Ennek is volt köszönhető, hogy a redmondi óriás még május 13-án, hónapok óta először egy biztonsági frissítést adott ki az operációs rendszerhez annak érdekében, hogy a WannaCry zsarolóvírus ne érinthesse, amire azért is volt nagy szükség, mert a NetApplications legfrissebb felmérése szerint az XP még mindig a harmadik legnépszerűbb operációs rendszer az egész világon.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az asztali számítógépek legalább 7 százalékán Windows XP fut, és bár a Windows 7 messze a legnépszerűbb a közel 50 százalékos részesedésével, ellenben az XP az elemzők szerint még így is legalább 140 millió számítógépen lehet aktív rendszer abból kiindulva, hogy a világon legalább 2 milliárd asztali számítógépet használhatnak.
5 hozzászólás

Tommy

1 éve, 4 napja

Aki manapság XP-t használ az egyszerűen hülye. Erre semmi ésszerű magyarázat nincs, csak az emberi butaság.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 4 napja

Nem értem ezt az önsanyargatást sok embernél. Brutálisan ronda az XP és buta is mint az állat. Az már csak mellékes, hogy nem frissül.. Tényelg nem értem miért használja még bárki is...

válasz erre

Kileah

1 éve, 4 napja

Te jóóó ég!!!!

válasz erre

Harder

1 éve, 4 napja

Hát az nagyon kemény! Ennyi Linux van összesen telepítve egyáltalán pl?

válasz erre

rDAVE

1 éve, 4 napja

Azért ez valahol elég szomorú. Lényegében táptalajt adnak az ilyen globális támadásoknak a nem támogatott rendszerekkel és a biztonsági frissítések letiltásával. Ha elbírja valaki gépe az újabb Windows-t vagy nincs égető szüksége Windows-ra, akkor cserélje már le az XP-t. A frissítéseket meg nem unalmában adja ki a Microsoft. Minden sz-rt se kell megnyitni...

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink