Amerikában már robotokkal ijesztgetik a hajléktalanokat

2017. december 14.
6.1101
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Knightscope által megalkotott K5-ös biztonsági robotról sok mindent el lehet mondani, de azt egyáltalán nem, hogy előélete tisztázott, hiszen rengeteg balhé köthető a kérdéses gépezetekhez, de most úgy tűnik, hogy egy újabb hasznos munkát találtak neki.

A San Franciscóban megtalálható SPCA állatmenhely ugyanis kibérelte a gyártó egyik K5-ös biztonsági robotját annak érdekében, hogy járőrözzön a menhely épülete előtt azért, hogy a számukra igencsak komoly problémát jelentő hajléktalanok ne ott aludjanak vagy sátrazzanak.

A menhely azért döntött a robot mellett, mert egy hús-vér biztonsági őrre nem lett volna pénzük, ellenben a robot nagyjából 1600 forintért elvégzi azt óránként, amiért egy járőr ennél lényegesen több pénzt kérne.

A menhely döntését természetesen nagyon sokan bírálták, így azzal támadták az SPCA-t, hogy az állatok mellett talán az embereket is segíteniük kéne ahelyett, hogy robotokkal ijesztgetik őket.
3 hozzászólás

Fikarc

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nem látok ebben semmi rosszat. Azért mert hajléktalan valaki, még vannak dolgok amiket be kell tartania.

válasz erre

VDemon

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Na mondjuk erre pont jók a robotok!

válasz erre

TEchie

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ez egy nehéz szituáció az az igazság. De abban biztos vagyok hogy egy emberi menhely és egy állatmenhely között milliónyi különbség van nagyon sok tekintetben.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink