Amerikában már robotokkal ijesztgetik a hajléktalanokat

2017. december 14.
6.1251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Knightscope által megalkotott K5-ös biztonsági robotról sok mindent el lehet mondani, de azt egyáltalán nem, hogy előélete tisztázott, hiszen rengeteg balhé köthető a kérdéses gépezetekhez, de most úgy tűnik, hogy egy újabb hasznos munkát találtak neki.

A San Franciscóban megtalálható SPCA állatmenhely ugyanis kibérelte a gyártó egyik K5-ös biztonsági robotját annak érdekében, hogy járőrözzön a menhely épülete előtt azért, hogy a számukra igencsak komoly problémát jelentő hajléktalanok ne ott aludjanak vagy sátrazzanak.

A menhely azért döntött a robot mellett, mert egy hús-vér biztonsági őrre nem lett volna pénzük, ellenben a robot nagyjából 1600 forintért elvégzi azt óránként, amiért egy járőr ennél lényegesen több pénzt kérne.

A menhely döntését természetesen nagyon sokan bírálták, így azzal támadták az SPCA-t, hogy az állatok mellett talán az embereket is segíteniük kéne ahelyett, hogy robotokkal ijesztgetik őket.
3 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Nem látok ebben semmi rosszat. Azért mert hajléktalan valaki, még vannak dolgok amiket be kell tartania.

válasz erre

VDemon

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Na mondjuk erre pont jók a robotok!

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Ez egy nehéz szituáció az az igazság. De abban biztos vagyok hogy egy emberi menhely és egy állatmenhely között milliónyi különbség van nagyon sok tekintetben.

válasz erre