Amerikában már az ételt is drónok szállítják

2016. szeptember 09.
1.5761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igazán izgalmas kísérletbe kezdett nemrégiben a Virginia Egyetem egy vállalkozó kedvű kampusza, a Chipotle burrito szolgáltatóval közösen ugyanis megalkottak egy Project Wing-en alapuló rendszert, aminek a lényege, hogy kidolgozzanak egy forradalmian új ételszállítási megoldást, amit drónokkal kiviteleznének.
 

Az újdonsággal a cél az, hogy a repülő robotok által gyorsabban juttassák el az ételt a rendelőhöz, hovatovább olyan helyekre is elérhessenek vele, ahová a futárok vagy nem tudnak eljutni, vagy nem érné meg az étteremnek kiszállítani egy-egy adag ételt.

Amerikában már az ételt is drónok szállítják - 2. kép

Az első tesztek olyan sikeresen zajlottak, hogy a tervek szerint jövő héten már élesben is elindulhat a rendszer, habár még mindig csak főként felügyelt teszt jelleggel. A drónok egyébiránt automatizálva repülnének, és egy kis csörlővel eresztenék le az ételt a megrendelőhöz, amint az az alábbi videón is látható az egyik első teszt kapcsán.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mikor jönnek rá az emberek arra, hogy azt a kis madzagot elkapva, lerángassák az égből a százezreket érő masinákat...

2 hozzászólás

Mordorer

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Hát... Nem biztos hogy rá merném bízni a kajámat egy felügyelet nélküli gépre...

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ehhh nálunk mikorra lesz ilyen...

válasz erre