Amerikában már a rendőrség sem menekül a hackerek elől, testkamerás felvételek kerültek fel a sötét webre

2019. július 04.
3.2271
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő dolgokat fedezett fel az úgynevezett sötét weben a Black Alchemy Solutions Group névre hallgató biztonsági cég, akik bebizonyították, hogy az amerikai rendőrség sem képes megvédeni magát a hackerektől.

Olyannyira nem, hogy a sötét netre az elmúlt hónapokban tonnányi olyan bizalmas felvétel került fel, melyeket a rendőri intézkedésekkor bekapcsolt testkamerák rögzítettek, vagyis nem szabadott volna napvilágot látniuk, azonban jelenleg terabájtokban mérhető a mennyiségük.

A felvételek kivétel nélkül a Miamiban szolgáló rendőröktől származnak, és 2018 óta töltik fel őket a világháló Google által nem indexelt és nem látott szervereire, melyeket a rendőrség felhő alapú - az eset alapján nem elég biztonságosan őrzött - tárhelyeiről szerezhettek meg a hackerek.

A biztonsági szakértők szerint a kiszivárgott felvételek rengeteg személyiségi jogot megsértenek, és egy sor aggasztó problémát vetnek fel, így például azt is, hogy az internetre kötött kamerákkal a dolgozókat akár nyomon is követhetik a hackerek, ami rengeteg gondot okozhat még a jövőben.
4 hozzászólás

techiii

5 hónapja, 2 hete és 1 napja

Azért ez ellene kellene tenni valamit.

válasz erre

login_password

5 hónapja, 2 hete és 1 napja

Az nem semmi.

válasz erre

Harder

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez mondjuk még a jobbik eset. Sokkal komolyabb problémát jelentene, ha ügyekbe lehetne belenyúlni...

válasz erre

TEchie

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Kellemetlen, de nem vagyok meglepve.

válasz erre