Amerikában hamarosan komposztokká is formálhatják az elhunytakat

2019. április 23.
3.1191
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Washingtonban jelenleg tárgyalások folynak annak kapcsán, hogy lehetővé tegyék a lakosok számára, hogy lehetővé tegyenek egy alternatív temetkezési módot, amely néhány hét alatt az emberi testet komposztokká alakíthatja.

Már csak Jay Inslee demokrata kormányzónak kell aláírnia a javaslatot, mely törvény lehetővé teszi az emberek számára, hogy a "természetes szerves redukció" és az alkáli hidrolízis útján elpusztítsák testüket a halál után. Utóbbi számos kémiai folyamatot használ, amely magában foglalja a hőt, a vizet és a lúgot, hogy a maradványokat fehér és porszerű hamuanyaggá alakítsa.

A legtöbb embert az Egyesült Államokban jelenleg vagy szokásos módon eltemetik vagy elhamvasztják, miután meghaltak, azonban mindkét módszer a környezet szempontjából hátrányos. A temetkezések egyszerűen sok helyet foglalhatnak el, és veszélyeztethetik a talajvíz elszennyeződését, különösen sűrűn lakott területeken, míg a hamvasztások szén-dioxidot, egy üvegházhatást okozó gázt szabadíthatnak fel, amely hozzájárul a globális felmelegedéshez.
3 hozzászólás

login_password

4 hónapja, 4 napja

Ha már ennyi rosszat teszünk élőként, akkor holtként ne szennyezzük már tovább.

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 5 napja

Az igen!

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 5 napja

Érdekes megoldás.

válasz erre