Amerikában betiltanák a Huawei és a ZTE eszközök használatát a kormányhivatalokban

2018. január 18.
2.1951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A TechCrunch magazin beszámolója szerint minden eddiginél fontosabbá válhat a jövőben az európai piac az olyan kínai gyártóknak, mint a Huawei és a ZTE, az amerikai kormány ugyanis olyan törvényjavaslatot vetett fel, mely tiltaná az említett két gyártó eszközeit.

Persze nem a lakosságnak, hiszen ehhez valami nyomós indok kell, ugyanakkor az amerikai kongresszus állítólag olyan törvénytervezetet tárgyal a napokban, mely betiltaná, hogy a tengerentúli kormányhivatalok és a kapcsolódó ügynökségek a Huawei és a ZTE által gyártott eszközöket használják.

Az ok nem más, minthogy az FBI szerint mindkét gyártó olyan erőteljesen saját országa befolyása alatt áll, hogy az hírszerzői szempontból veszélyt jelent az USA biztonságára, hiszen félő, hogy a két vállalat belsős amerikai információkat szivárogtat ki a kínai kormánynak, amire a Szövetségi Nyomozó Iroda szerint az elmúlt években többször is volt példa.

A TechCrunch szerint a törvény egyelőre még csak javaslat szintjén létezik, ezáltal még messze nem biztos, hogy ebben a formában el is fogadják, de ha igen, akkor a Huawei igencsak húzhatja a száját, hiszen Amerikában ez már a második pofonjuk lenne az idén, miután az AT&T nem vállalta legújabb csúcstelefonjuk forgalmazását.

A hír megjelenése után a Huawei egy nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyet változtatás nélkül közlünk:

A Huawei egy robosztus kiberbiztonsági ököszisztémában számos garanciával és tanúsítvánnyal működik, a kiber- és felhasználóinak védelmében tekintélyes, megbízható szakmai múlttal rendelkezik. Termékeinket és megoldásainkat a legnagyobb hálózati szolgáltatók, a Fortune 500 lista vállalatai és fogyasztók százmilliói használják a világ több mint 170 országában. Elnyertük partnereink bizalmát a globális értékláncban.

A Huawei-nek nincsenek üzleti várakozásai az Amerikai Egyesült Államok kormányzatával kapcsolatban, ezért a benyújtott törvényjavaslat, ha elfogadnák is, semmilyen hatást nem gyakorolna a cégünkre.
6 hozzászólás

rDAVE

6 éve, 9 hónapja és 12 napja

technomancer írta:
Annak is örülhetnek hogy az országból nem tiltják ki őket.
Ha Amerika elkezd kitiltani, akkor Kína is elkezd kitiltani. Ezek az országok iszonyat sok bevételt szereznek egymásból. A kínai kormány meg ugyanúgy tart az amerikai megfigyeléstől, mint az amerikai a kínaitól. (jogosan) Nem véletlen akart Kína egyedi Windows 10-et és támogat minden Linux projektet. Mindkét ország csak egy bizonyos szintig tilt be dolgokat, ha túltolják, akkor a saját érdeküket is veszélyeztetik.

válasz erre

technomancer

6 éve, 9 hónapja és 12 napja

Annak is örülhetnek hogy az országból nem tiltják ki őket.

válasz erre

phoner

6 éve, 9 hónapja és 12 napja

Hát igen, ezt nem is csodálom.

válasz erre

csirkee

6 éve, 9 hónapja és 12 napja

röhögő smiley az igen

válasz erre

TEchie

6 éve, 9 hónapja és 12 napja

Azért ha belegondolunk, elég kemény lépések az ilyenek.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 9 hónapja és 12 napja

Az is ott van, hogy nem amerikai, így ők nem tudnak megfigyelni. röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre