Amerikába mennél? Szükséged lesz az okostelefonodra és a Facebook jelszavadra!

2017. április 06.
3.7521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már korábban hallhattunk Donald Trump azon intézkedéséről, miszerint a főként muszlim országokból az USA területére lépőket úgy ellenőriznék le, hogy átvilágítanák a határon az érintettek okostelefonját és közösségi oldalait is a biztonság érdekében.

A The Wall Street Journal szerint ez a módszer nem elég, hogy hamarosan megvalósulhat, hanem Trump rendeletére jelentős mértékben ki is egészülhet, ezáltal olyan hírek bukkantak fel, miszerint teljesen mindegy, hogy milyen országból érkezünk majd az Egyesült Államokba, csak akkor léphetjük át a határt, illetve a reptér küszöbét, ha előtte egy nagyon szigorú ellenőrzésnek vetettük alá magunkat.

A tervezet szerint így a hatóságok a határon belenézhetnek majd az okostelefonjainkba, sőt mi több, ki kell adnunk a Facebook jelszavunkat is (!) annak érdekében, hogy ha indokolt, akkor a hatóságok abban is utánunk tudjanak nézni.

A hír különösen meglepő annak fényében, hogy az USA nemcsak a muszlim országokkal szemben vezeti be a rendelkezést, hanem olyan nagy szövetségeseivel is eljátssza majd, mint Németország vagy Franciaország, hiszen ma már sajnos ezekből az államokból is érkezhetnek terroristák Amerikába.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 7 hónapja

Ez nagyon kemény. Hülye ez az USA! röhögő smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 7 hónapja

Ennél az országnál illetve a vezetésénél elgurult a gyógyszer. De nagyon messzire.

válasz erre

csirkee

7 éve, 7 hónapja

röhögő smiley elég nagy jelentőséget adnak a facebooknak és hát elég hülye az aki facebookon dumál meg vagy posztol olyan dolgokat amik mondjuk fenyegetőek lehetnek.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 7 hónapja

In the name of Freedom.

válasz erre