Amerika tiltólistára helyezte a világ egyik legnagyobb dróngyártóját, a DJI-t

2020. december 18.
66.2591
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb dróncége, a DJI is felkerült az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának tiltólistájára, amely nemzetbiztonsági aggályként jelölte meg a kínai vállalatot, és megtiltotta az amerikai székhelyű vállalatoknak a technológia exportját a cég irányába.

A DroneDJ jelentette először a hírt, amelyet a Reuters egy magas rangú kereskedelmi tisztviselővel folytatott konferenciahívás alapján megerősített. A Kereskedelmi Minisztérium nem válaszolt azonnal a további részletekre vonatkozó megkeresésre, és a DJI sem volt hajlandó kommentálni az esetet.

A tilalmat ugyanolyan mechanizmus útján vezették be, mint az amerikai kormány által a Huawei termékekre vonatkozó folyamatos tilalmat, és elsősorban arra összpontosít, hogy blokkolja az amerikai technológia exportját a dróngyártóhoz.

A tilalom megnehezíti az amerikai vállalkozások számára, hogy alkatrészeket biztosítsanak a DJI számára a drónjaikban való felhasználáshoz, ami valószínűleg megzavarja a vállalat ellátási láncát. Megnehezítheti az amerikai üzletek számára a DJI-termékek közvetlen értékesítését vagy a társasággal való tranzakciót is, különösen akkor, ha Kína további korlátozásokkal reagál az akcióra.
4 hozzászólás

rDAVE

3 éve, 6 hónapja és 19 napja

techiii írta:
Ez nagyon kemény. De gondolom Biden ezt felül fogja írni nem?!
Talán, de nem fog az amerikai-kínai ellentét eltűnni csak azért, mert kormányváltás lesz. Választások óta is többet dumál az amerikai külügy Kínáról, mint az összes többi országról együttvéve. (Miközben az oroszok sz.rrá hackelik őket... röhögő smiley) A gazdasági ellentét ugyanúgy megmarad, maximum a módszerek változnak.

válasz erre

inkognito

3 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nem igazán értem ezt a lépésüket, bár várható volt.

válasz erre

Tommy

3 éve, 6 hónapja és 20 napja

USA teljesen meg van hülyülve.

válasz erre

techiii

3 éve, 6 hónapja és 20 napja

Ez nagyon kemény. De gondolom Biden ezt felül fogja írni nem?!

válasz erre