Amerika szerint is az oroszok állnak a kormányzati rendszerüket ért hackertámadás mögött

2020. december 21.
64.9401
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Orbitális és egyben páratlan mértékű hackertámadás érte a közelmúltban az amerikai kormányzati rendszert, ami valóban olyan nagy volt, hogy az informatikusok még mindig nem tudták felmérni a károkat, illetve befejezni a kapcsolódó nyomozásokat.
 

Erre nyilvánvalóan csak egy igazi nagyhatalom képes, és amint Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a New York Times-nak adott interjúban kijelentette: szerinte az oroszok álltak a támadás hátterében, aminek részeként a legkülönfélébb eszközökkel hatoltak be a kormányzati rendszerbe, aminek részeként a kereskedelmi minisztériumot, a Pentagont, sőt a nukleáris létesítményeket is elérték, vagyis igencsak komoly fejtörést okoztak Amerikának.

Az oroszok természetesen azonnal visszautasították a vádakat annak ellenére is, hogy az amerikai vizsgálatok szerint biztosan külföldről érkezett, és amerikai IP címek mögé rejtőztek el a hackerek, ami egy igazán klasszikus kémkedési forma, csakhogy ennyire összetett és ennyire mély korábban még soha nem volt egy ilyen támadás.
4 hozzászólás

petrovicsz

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Mindig a ruszkik.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ha tudják, hogy ki volt, miért nem tettek semmit a támadás alatt?

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Mindig az oroszokat veszik elő az ilyen ügyeknél.

válasz erre

rDAVE

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Trump úgy kerüli az oroszok kritizálását, ahogy csak tudja (talán a 2016-os választása miatt?), ő Kínázott egyet.

"The Cyber Hack is far greater in the Fake News Media than in actuality. I have been fully briefed and everything is well under control. Russia, Russia, Russia is the priority chant when anything happens because Lamestream is, for mostly financial reasons, petrified of....
....discussing the possibility that it may be China (it may!). There could also have been a hit on our ridiculous voting machines during the election, which is now obvious that I won big, making it an even more corrupted embarrassment for the USA. "

válasz erre