Amerika szerint az oroszok műholdnak álcázva lőttek fel egy űrfegyvert

2018. augusztus 20.
2.7031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét nagy az ijedtség az Egyesült Államokban, több amerikai szakértő ugyanis azt állított a minap, hogy Oroszország még múlt októberben egy olyan műholdat állított pályára, mely gyakorlatilag egy űrfegyver.

A kormányközeli munkatársak szerint a kérdéses eszköz rendkívül furcsán viselkedik, sőt a pályája is eltérő minden más műholdétól. Yleem Poblete, az amerikai külügyminisztérium egyik munkatársa kijelentette, hogy bár megalapozott a gyanújuk, ellenben mivel nem tudják ellenőrizni az eszközt, ezért ők sem tudnak biztosan kijelenteni semmit sem.

Az oroszok természetesen azonnal reagáltak a vádakra, és elmondták, hogy az amerikaiak által nehezményezett eszköz - a feltételezések szerint a Cosmos 2523-as -, egy általános megfigyeléseket végző műhold, és nem űrfegyver.

Az aggodalmat tovább fokozza, hogy az oroszok korábban többször is bejelentették, hogy műholdak megsemmisítésére és megbénítására koncentráló eszközökön dolgoznak, így nem kizárt, hogy ettől tartva tette szóvá a dolgot az USA.
4 hozzászólás

Porthos

6 éve, 1 hónapja és 3 napja

Na ne bazd. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 1 hónapja és 3 napja

Na bakker. meglepett smiley Remélem csak eltúlozzák vagy tévednek.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 1 hónapja és 3 napja

Hát... Csak nem.... meglepett smiley

válasz erre

Mordorer

6 éve, 1 hónapja és 3 napja

Paranoia. röhögő smiley

válasz erre