Amerika egyik legrangosabb kitüntetését kapják azok a nők, akik anno segítették a Holdra jutást

2019. november 10.
4.1721
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Aki látta A számolás joga című filmet, vagy netán tüzetesebben is tisztában van az űrkutatás múltjával, az tudja, hogy a női tudósok alaposan hozzájárultak ahhoz, hogy az emberiség eljusson a Holdra.

Eme női tudósok közül most négyen az egyik legrangosabb amerikai kitüntetésben részesülnek, nevezetesen a Kongresszus Arany Medáljában. Egészen pontosan a mára már 101 éves (!) Katherine Johnson matematikus, Christine Darden mérnök fog részesülni ebben a medálban, valamint posztumusz kitüntetést kap még Mary Jackson mérnök, és Dorothy Vaughan programozó.

A Donald Trump által már aláírt kitüntetési engedély egy ötödik medált is kioszt, ami minden olyan nőnek szól, aki 1930 és 1970 között programozóként, matematikusként vagy mérnökként segítette az űrügynökség munkáját, így pedig mindannyiuk neve fennmarad az utókor számára, hogy senki ne feledje, kik működtek közre anno azokban a nagy pillanatokban.
4 hozzászólás

Porthos

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

Épp nemrég láttam ezt a filmet, nagyon meglepődtem hogy milyen szerepük volt a hölgyeknek ebbe az egészben!

válasz erre

Fikarc

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

A névtelen hősök.

válasz erre

Tommy

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

Az szép lépés.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

Láttam azt a filmet, és megdöbbentett, nem ismertem a hátteret. Nagyon meglepett, hogy nők voltak a kulcsszereplői ennek az egésznek.

válasz erre