AMD Vega támogatással érkezett a Linux Kernel 4.12

2017. július 03.
2.8321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Hét héttel az első hivatalos Release Candidate verziót követően, Linus Torvalds örömmel jelentette be, hogy elkészült a legújabb stabil Linux Kernel, ami verziószámát tekintve már a 4.12-es build.

A fejlesztése első komoly mérföldköve május közepén volt, amikor is letölthetővé vált az RC1-es variáns és most, a hetediket követően megkaptuk a stabil forrást, ami mellett külön jó hír, hogy most nem volt szükség nyolcadik vagy további változatokra.

Maga Linus Torvalds is nagyon örült a fentinek, sőt továbbmenve, úgy véli, hogy ez az eddigi legnagyobb jelentőséggel bíró verzió. Mint mondta, a 4.9-esnél tapasztaltnál is több commit volt a fejlesztés alatt, pedig előbbi LTS verzió, ez pedig nem.

A 4.12-es Linux Kernel legfontosabb újítása egyértelműen az AMD Radeon RX Vega VGA-k támogatásának bevezetése, de mellette több kisebb nagybb stabilitási és egyéb biztonsági tulajdonságokat is tovább fejlesztettek, de még érdemes megemlíteni az NVidia GTX 1000 Pascal gyorsítás és a Raspberry Pi Broadcom BCM2835 thermal driver támogatását, vagy éppen az F2FS optimalizációt.
1 hozzászólás

VDemon

2 éve, 16 napja

Emlékszem régen mennyit szívtam az AMD kártyámmal, vennem kellett egy nVidiat a gépembe hogy tudjam használni. Aztán egy évre rá megfordult a helyzet. De azért mára már elég stabilak a driverek.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink