Always On funkcióval bővült a Solus LDM

2017. március 07.
3.6041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Joshua Strobl tette publikussá azt a bejegyzést, amelyben azt részletezi, hogy az elmúlt időszakban elvégzett munka a Solus Team-nél, milyen újdonságokat jelent a felhasználók számára.

A Solus fejlesztési csapata rengeteg munkát fektetett a mostani patch-be, amelyben a fő fókusz a Linux Driver Management, azaz az LDM továbbfejlesztése kapta, amely értelmében a rendszer még jobban képes kezelni a hibrid megoldással rendelkező hardvereket, így például az Intel alapú laptopokat Nvidia vagy AMD dedikált GPU-val.

Bizony, sajnos még manapság is előfordulnak olyan problémák, hogy nem tudjuk 100%-osan kihasználni a hardverünket, mivel szoftveres oldalról nem kap megfelelő támogatást, így pedig a GPU igényes feladatoknál nem működik a dedikált videokártya, mivel az operációs rendszer nem képes az IGP vagy APU valamint a GPU közt váltani.

A Solus-nál is erre keresték a megoldást, így a mostani frissítésben aktiválnak egy Always On Optimus névre keresztelt technológiát, amely egy agresszívabb működést eredményez majd annak érdekében, hogy mindig az éppen szükséges hardver dolgozzon a megfelelő felhasználói élmény elérése érdekében.
1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 8 hónapja és 23 napja

Ez nagyon ötletes megoldás! mosolygó smiley

válasz erre