Altaba néven folytathatja tovább a Yahoo

2017. január 11.
2.5151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miután a Yahoo nevéhez a történelem valaha regisztrált legnagyobb jelszólopási botránya köthető, ezért várható volt, hogy a cég hamarosan földbe áll, és ami a lehetséges felvásárlás miatt természetesen egy sokkal bonyolultabb folyamatnak ígérkezik.

Amint ugyanis ismert, a Verizon már tavaly jelezte, hogy felvásárolja a Yahoo-t, noha akkor még titkolták a több millió embert érintő jelszólopást, de a legfrissebb tech hírek szerint a gigacég így sem lépett vissza a vásárlástól, mindössze módosított egy kicsit a feltételeken - és vélhetően az áron is.

Ennek megfelelően több forrás is azt állítja, hogy a Verizon csak a Yahoo applikációit és e-mailes szolgáltatását vásárolja meg, nem a komplett céget, ezáltal a Yahoo megmaradhat, de ezen a néven már nyilván nem folytathatják, így a névváltoztatás mellett döntöttek, ezáltal a jövőben Altaba név alatt tevékenykednek, méghozzá a jelenlegi vezetés, köztük Marissa Meyer eltávolítását követően.

Az Altaba állítólag az Alternative és az Alibaba szavak összemosásából jött létre, ami részben annak köszönhető, hogy a Yahoo megmaradt részlegének jelentős része a kínai Alibaba tulajdonát képviseli.

Hogy az Altaba mivel foglalatoskodhat majd, illetve pontosan mi valósulhat meg a fentiekből, az egyelőre még nem tisztázott.
2 hozzászólás

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

Ezek után ki fog bennük megbízni?

válasz erre

Fikarc

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

Kár folytatniuk. Ez a hajó már elment.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink