Állítólag Kína egy hiperszonikus rakétát tesztelt, Peking viszont tagadja

2021. október 19.
88.7371
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A jelentések szerint Kína idén nyáron egy új hiperszonikus rakétát tesztelt, ami meglepte az Egyesült Államokat, mivel jelenleg nem rendelkezik a hiperszonikus fegyverek elleni védekezéshez szükséges kapacitással.
 

A kínai kormány cáfolta a jelentést, mondván, hogy a bejelentett kilövés egy űrhajó volt. A Financial Times névtelen forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy egy nukleáris célra alkalmas rakétát indítottak egy Csang Cseng rakétával, amely alacsony Föld körüli pályán megkerülte a Földet, majd hiperszonikus sebességgel megközelítette a célpontját. A rakéta a jelek szerint 32 kilométerrel tévesztette el azt.

Az forrás szerint a jármű egy hiperszonikus siklójármű, amely a felső légkörben utazva szállítja az esetlegesen nukleáris hasznos terhet, és amelyet augusztusban teszteltek. Annak ellenére, hogy állítólag elhibázták a célt, Kína állítólagos előrelépése a hiperszonikus technológiában ilyen rövid idő alatt meglepte az amerikai hírszerzést. Peking tagadta, hogy hiperszonikus fegyver tesztje történt volna.

Robert Wood, az Egyesült Államok leszerelési nagykövete elmondta Genfben, hogy nagyon aggódnak amiatt, amit Kína a hiperszonikus fronton művel, és egyszerűen nem tudják, hogyan tudnának védekezni az ilyen típusú technológia ellen, ahogy Kína és Oroszország sem.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Kína úgyis azt lő fel amit akar..

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Azt mondanak amit akarnak, sosem derül ki mi igaz és mi nem.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Én is aggódnék az USA helyében. Állva hagyták őket.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Majd megcsinálják megint a balhét mint a covidnál...

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Csak a szokásos.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Kína mindig mindent tagad. Mi ebben a meglepő?

válasz erre