Állítólag ismét megszegte a szavát a Facebook, ezúttal a tiniket célzó hirdetések kapcsán

2021. november 16.
85.2581
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Facebook még mindig adatokat gyűjt a gyerekekről és tinédzserekről, annak ellenére, hogy az év elején változtatásokat eszközölt a hirdetők fiatalokat elérő elérési módjára vonatkozóan - áll a Reset Australia, a Fairplay és a Global Action Plan nevű érdekvédelmi csoportok hétfőn késő este közzétett irományban.
 

A közösségi hálózat, amely idén Meta néven újjáalakult, júliusban közölte, hogy a hirdetők többé nem célozhatnak meg hirdetéseket 18 év alattiaknak az érdeklődési körük vagy más alkalmazásokban és weboldalakon végzett tevékenységük alapján.

Az ifjúsági jogvédők által felvetett aggályokra válaszul végrehajtott változtatások azt jelentették, hogy a hirdetők csak a tizenéveseket célozhatják meg életkoruk, nemük és tartózkodási helyük alapján.

A Mark Zuckerberg vezérigazgatónak küldött levélben 46 érdekvédelmi csoport, köztük a Reset Australia, az Amnesty International USA és a FairPlay azzal vádolja a közösségi médiavállalatot, hogy félrevezeti a nyilvánosságot és a törvényhozókat azzal kapcsolatban, hogy mennyire korlátozza a tizenéveseket célzó hirdetéseket.

Miközben a Facebook azt állítja, hogy többé nem engedi meg a hirdetőknek, hogy szelektíven célozzák a tizenéveseket, úgy tűnik, hogy maga a Facebook továbbra is célozza a tizenéveseket, csak most már a mesterséges intelligencia erejével - áll a levélben.
4 hozzászólás

techiii

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Sosem lesz jobb a helyzet.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Utolsó patkányok ezek...

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Mindennapos Facebook sztori.

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Megszoktuk..

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink