Állítólag ilyen őskori módszerekkel kémkedik a CIA

2017. március 10.
3.4471
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az elmúlt napok határozottan a Wikileaks és a CIA párharcáról szóltak, valamint arról, hogy utóbbiak számára konkrétan nyitott könyv minden egyes telefon és okoskészülék a világon, de a legfrissebb hírek szerint a szervezet messze nem használ olyan high-tech dolgokat a kémkedéshez, mint azt sokan gondolnák.

Amint ugyanis a Techcrunch beszámolójából kiderült, a CIA valójában soha nem törte fel a különféle üzenetküldő alkalmazásokat - így például a WhatsApp-ot és a Signalt -, amelyek többsége ráadásul eddig sebezhetetlennek volt titulálva, hanem egy sokkal őskoribb módszerhez folyamodtak ahhoz, hogy adatokat csaljanak ki okostelefonokból.

Az említett lap értesülései szerint ugyanis a CIA emberei nem az efféle programok hiányosságait és biztonsági réseit használják ki, és nem is törik fel őket, hanem a kiszivárgott dokumentumok alapján inkább célzottan kémprogramokat telepítenek fel a kiszemelt célszemélyek készülékeire, amely utána félmásodpercenként aprócska képernyőmentéseket készít, majd továbbít egy szerver felé.

Ez a módszer bár nagyon őskori, ha belegondolunk, akkor tulajdonképpen a CIA mindenféle szöveges kommunikációt képes begyűjteni a célszemélytől akár még a legtitkosabb csevegőből is, sőt mi több, fotókra, híváslistákra, telefonszámokra, e-mail címekre, és más egyébre egyaránt lecsaphat.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

10 hónapja,

Ezt nehezen tudom elképzelni.

válasz erre

TEchie

10 hónapja,

Techcrunch nagyon hülye. Sosem vettem komolyan, de ekkora baromságot kitalálni...

válasz erre

Fikarc

10 hónapja,

És ez nem tűnik fel a telefon használójának? Mennyire merülhet és milyen adatforgalom zabálás lehet ott! Á, szerintem ez kamu.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink