Állítólag ilyen őskori módszerekkel kémkedik a CIA

2017. március 10.
3.4181
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az elmúlt napok határozottan a Wikileaks és a CIA párharcáról szóltak, valamint arról, hogy utóbbiak számára konkrétan nyitott könyv minden egyes telefon és okoskészülék a világon, de a legfrissebb hírek szerint a szervezet messze nem használ olyan high-tech dolgokat a kémkedéshez, mint azt sokan gondolnák.

Amint ugyanis a Techcrunch beszámolójából kiderült, a CIA valójában soha nem törte fel a különféle üzenetküldő alkalmazásokat - így például a WhatsApp-ot és a Signalt -, amelyek többsége ráadásul eddig sebezhetetlennek volt titulálva, hanem egy sokkal őskoribb módszerhez folyamodtak ahhoz, hogy adatokat csaljanak ki okostelefonokból.

Az említett lap értesülései szerint ugyanis a CIA emberei nem az efféle programok hiányosságait és biztonsági réseit használják ki, és nem is törik fel őket, hanem a kiszivárgott dokumentumok alapján inkább célzottan kémprogramokat telepítenek fel a kiszemelt célszemélyek készülékeire, amely utána félmásodpercenként aprócska képernyőmentéseket készít, majd továbbít egy szerver felé.

Ez a módszer bár nagyon őskori, ha belegondolunk, akkor tulajdonképpen a CIA mindenféle szöveges kommunikációt képes begyűjteni a célszemélytől akár még a legtitkosabb csevegőből is, sőt mi több, fotókra, híváslistákra, telefonszámokra, e-mail címekre, és más egyébre egyaránt lecsaphat.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

7 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ezt nehezen tudom elképzelni.

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 3 hete és 3 napja

Techcrunch nagyon hülye. Sosem vettem komolyan, de ekkora baromságot kitalálni...

válasz erre

Fikarc

7 hónapja, 3 hete és 3 napja

És ez nem tűnik fel a telefon használójának? Mennyire merülhet és milyen adatforgalom zabálás lehet ott! Á, szerintem ez kamu.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink