Állítólag a Tesla miatt globális akkumulátorhiány fenyeget

2017. december 07.
6.9241
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Engadget magazin összefoglalója szerint érdekes vádakat vágtak a közelmúltban a Tesla fejéhez, több japán elektronikai vállalat ugyanis panaszt tett az amerikai óriásra azért, mert szerintük tevékenységükkel globális akkumulátorhiány fenyegeti a piacot.

A japán gyártók ezúttal a Gigafactory miatt támadják a Teslát, mert állításuk szerint az amerikai óriásgyár olyan sok elemet halmozott fel és raktárazott magának, aminek köszönhetően az iparág többi szereplője nem tud elegendő alapanyaghoz jutni ahhoz, hogy a megszokott ütemben folytathassák a termelést.

A japánok egyenesen ésszerűtlennek nevezték a Tesla-féle Gigafactory működését, hiszen nem elég, hogy elképesztő készleteket halmoznak fel, a nevadai sivatagban felépült gyár folyamatosan szenved a dolgozók hiányától is, így a termelés állandóan akadozik, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

Az Engadget úgy tudja, hogy még a Panasonic is átszolgáltatta a Tesla számára a gyártáshoz szükséges tartalékokat, így a Samsung és az LG is komoly hiánytól szenved, ami 2018-ban akár még az okostelefonok gyártására is negatív hatást gyakorolhat.
3 hozzászólás

Harder

6 éve, 10 hónapja és 7 napja

Mondjuk szerintem ebbe eddig úgy nem sokan gondoltak bele, én sem. röhögő smiley De kemény azért.

válasz erre

Huginn

6 éve, 10 hónapja és 7 napja

Ez gondolom, csak azért kell, hogy az akkuk árát is felnyomhassák, ahogy a merevlemezes meghajtókét, a memóriákét...

válasz erre

Fikarc

6 éve, 10 hónapja és 7 napja

Az nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre