Alcor Q813IS - A "nagyok" között

2014. május 22.
3551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Az Expert Zrt jóvoltából kaptunk tesztelészre egy Alcor Q813IS típusú készüléket.

Nem szeretném a specifikációit végig venni, mert az az előbbi linken is olvasható. Inkább elmesélem milyen impulzusok értek a táblagép közel 2 hetes használata alatt. Az elfogultságot és a részrehajlást kerülöm, de már 15 perc használat után éreztem, hogy sokáig hű ?társam? lenne.

Kezdjük az elején

KülsőImpozáns formaterve van, kissé hasonlít az Ipad minire, és ezt az érzetet tovább erősíti az elegáns fém hátlap is. A szerkesztőségbe egy fehér színűt kaptunk (van belőle fekete is), egy 16GB tárhelyű modellt (micro SD kártyával 32GB -ig növelhető). Továbbá adtak hozzá egy a képeken is látható kék tokot, ami kifejezetten illik hozzá. Kényelmesen meg tudom fogni egy kézzel, pedig 7,9? (egészen pontosan 7,85?) átmérőjű kijelzője van, amit vékony káva vesz körbe.Azt gondoltam hogy problémát fog okozni majd egy komolyabb igénybevételnél, hogy mennyire fog melegedni (főként a fém hátlap miatt). Egyszer sem volt rá példa hogy, akár csak kis mértékben is meleg lett volna a gép.

BelsőA benne található csatlakozók terén is minden igényemet kielégített, a HDMI csatlakozó külön öröm volt esti filmezésnél. Mivel van benne egy hálózati adapter csatlakozó, ezért ha pl. filmet nézünk, akkor van lehetőségünk egyszerre tölteni és egy OTG kábellel (természetesen adnak hozzá) rákötött merevlemezről tudjuk nézni amit szeretnénk. Ezt nagyon hasznosnak találtam, mert miközben töltöm az eszközt nincs lefoglalva az USB. A benne található 5000mAh akkumulátor egy nagyon jó üzemidőt eredményez. (Wifi, Bluetooth bekapcsolva és folyamatos szinkronizáció és folyamatosan használva a böngészőt, és zenét hallgatva is 6 óra körüli időt ?ketyegett?).

A kijelző felbontása az nem kimagasló, de a betekintési szög, a megjelenített színek, és az elég nagy fényerő kárpótoltak.Nem szeretnék egy összehasonlító tesztet írni, inkább elmondom, hogy ez a nagy elégedettség milyen felhasználás mellett alakult ki.

Végtére is a felhasználói élmény számít szemben az adott márkának a marketingerejével.

Egy ideje gondolkodok azon hogy a laptopomat ki tudom-e váltani egy tablettel? Ha nem is teljes egészben, de az "alap? dologra. Sokkal kényelmesebb egy táblagéppel a kézbenJöjjenek a tapasztalataim:Boot után egy stock Androidra számítottam, és nem is csalódtam, az volt. Oly annyira, hogy a Google alkalmazásaiból is pár darab volt előretelepítve. No, nem mintha ez problémát jelenthetne bárkinek, mert a Play Storeból gyakorlatilag minden letölthető, amire csak szükségünk lehet az appok terén.Nagyon nagy meglepetésemre minden olyan dologra tudtam használni amire akartam. Végül is sikerült kiváltanom a gépemet sok esetben. Sokkal kényelmesebb ezen prezentációkat bemutatni (főleg ha nem autóval közlekedünk), de még egy videócsevegés közben is kényelmesebb mint egy notebook. Akinek kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy lehet-e ugyanolyan kényelmesen gépelni egy táblagépen mint egy notebookon (vagy PC-n)? A válasz: Igen. Azonban ha valakinek mégsem felelne meg akkor bármilyen bluetooth-os billentyűzetet hozzá lehet párosítani. Tény, hogy a kijelző mérete miatt nem igazán használható irodai munkára, de egy HDMI kábel és egy számunkra megfelelő méretű monitor (vagy HDMI képes TV) orvosolja a problémát.

A multi-tasking nagyon jól használható (hála a 2GB memóriának), ami nagyon jól tud jönni egy-egy munkafolyamatnál. Összességében nagyon megszerettem a ezt a gépet, mert egyszer éreztem azt, hogy "*ezt jobb lenne notebookon*? csinálni, mert itt kényelmetlen/idegesítő stb. Abban is biztos voltam, hogy 1-2 hét nem lesz elég arra, hogy ez az ominózus ?váltás? ténylegesen megtörténjen. Ehhez képest elég volt egyetlen nap használat, már másnap reggel ?automatikusan? a táblagépet kapcsoltam be. Ezen kezdtem el az ?online napomat?.

Még egy dologról nem beszéltem, ami azért sokaknak fontos lehet, és ez a: kamera. Nem nagyon szeretnék hosszú fogalmazásba kezdeni. Sajnos az egyetlen gyenge pontja ennek az eszköznek. Mint az előlapi, mint a hátlapi kamera minősége a mai ?mércével? nem jó. Ez egy kérdőjel mai napig számomra, hogy miért nem volt szempont a fejlesztés során, hogy egy ilyen táblagépbe egy jól használható optika legyen. Tény, hogy nem arra van egy táblagép hogy fényképezzük vele, de úgy érzem, hogy van egy minimum amit tartani kell. Csak videócsevegés közben volt zavaró egyedül, mert fényképezni egyáltalán nem akartam vele.

Pár vele készített kép:A fényképezőgép gyenge pontja a gépnek, de valljuk be, a táblagépet nem azért vesszük, hogy fotózzunk vele. Skype, Hangoutra tökéletes, de minden egyébre használhatatlan. De a gép tudása, sebessége és stabilitása, kárpótol mindenért.
nincs még hozzászólás