Alcor Access D786M - 7 colos Android 4.2

2014. május 23.
6931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
A piac tele van táblagépekkel.

Nagyobbnál-nagyobb kijelzővel meg többnél-több processzormaggal. Mindezek mellé persze egyre többet is kell a töltőn tartani az eszközt és szépen növekedik az ára is a kedves kis társaknak. Nagyjából 1.5 hete az Expert.hu-tól kaptam kölcsön egy Alcor táblagépet és azokból is a D786M jelzéssel ellátottat.

Először nagyon megijedtem tőle. Kicsi volt, furcsa volt és nagyon nehéz megszokni, hogy 4.2 van rajta. Persze mindenhol azt mondják, hogy semmi se változott csak viccből adták ki a 4.3 és a 4.4-es Android-ot, pedig nem. Legalábbis így hirtelen megfogva egy 4.2-est igenis fájt.

Külső

Ahogy fentebb írtam nekem elsőre kicsi volt. Telefonnak pedig nagy. Egy 7 colos eszközről van szó. A hátlapon valami gumírozott borítás van, ami nagyon jó tapadást ad a kézben és egyszer nem jutott eszembe, hogy "Hjaj mi van, ha leejtem?" ellenben a többi eszközömmel szemben (Nexus 4 és Nexus 10). Ha állított helyzetben használjuk, akkor jobboldalt fent van a hangerőgomb-páros és alatta a ki/be kapcsoló gomb. A kijelző nem annyira tetszett nekem, kicsit szemcsés volt a kép, ami amúgy nem zavaró csak hosszas olvasás esetén.





Két SIM-kártyát lehet belerakni, és ezek között nagyon jól be lehet állítani, hogy mikor mit akarsz használni. Negatívum, hogy minden indítás után, ha nincs benne 2 SIM akkor kiírja értesítésben, hogy üres az adott foglalat. A Telenortól van egy remek mobilnetem, annak a kártyáját beleraktam és nagyon jól ment. Volt rendesen net. Telefonálni is lehetne a masinával elvileg, de ezt nem próbáltam ki.

A fényképezőgép... Nah az egy érdekes kérdés. Csináltam vele a szobában pár képet, de nem merem feltölteni ide őket. Gondoltam akkor kimegyek, szépen süt a nap és ideális fényeket kapunk fényképezéshez. Mivel már mindenki tud fotózni mobil eszközzel, mert megtanultuk egy éppen futó sorozatból. Ott tartottam, hogy kimentem fotózni. Ezt sem merem feltölteni, mert tényleg siralmas. No, de táblagépet nem is fotózni vesz az ember, arra meg hogy Hangout-on videócsevegjek.

Kezelhetőség



Mint fentebb írtam 4.2 van rajta, ami elsőre furcsa volt. Másodjára is és harmadjára is. Nem alap Androidról van szó, ami néhol jó volt néhol pedig zavaró. Először is említsük meg a képernyőkép gombot. Androidon alapesetben három szoftveres gomb van: Vissza, Home és Alkalmazásválasztó.

Nah itt négy van, mert a Vissza és a Home között egy képernyőkép készítésére szakosodott gombot találunk. Nekem most így teszteléshez kényelmes volt, de használat közben igenis zavaró volt. Lehet csak azért, mert megszoktam, hogy pontosan középen kell megnyomni a kijelző alját a kezdőképernyőre jutáshoz. Itt ha megnyomom ott, akkor képernyőképet csinál. Nagyon sok kép készült ahogy épp csevegek másokkal.

Aztán a legidegesítőbb pont az volt, hogy véletlenszerűen fogta és új Mac címet adott magának. Mivel a routerem úgy van beállítva, hogy ez alapján (is szűrjön) elég macera volt a wifit használni, de ezt én betudtam annak, hogy tesztkészülék és nem csak az én kezemben volt.

Sebességben nem egy bajnok. Van rajta böngészőnek egy Android Browser és egy Opera Mini. Felraktam a Chrome-ot, de picit akadozott görgetéskor. Mondjuk később kiderült, hogy a többi böngészőben is. Google Play Books-al olvastam pár oldalt problémamentesen. Játszani nem szoktam, így véletlenszerűen felraktam 1-2 játékot, de már azt is elfelejtettem mit. Az egyik valami futkosós volt, az ment rendesen. A másik valami autós az picit akadozott.

Ami szintén picit zavaró volt, hogy nem mindig érzékelte a tapintást, főleg a képernyő szélei felé, de miután megszoktam már nem foglalkoztam vele, tudtam hol kell kicsit arrébb vagy "bátrabban" megbökdösni.

Összességében

Szerintem ez egy jó kis eszköz. Nekem kicsi az biztos, de ezért nem vettem más 7 colos táblát. Odaadtam kicsit valakinek aki pont egy ekkora gépet szeretne venni, neki kényelmes volt. Kisebb a keze is, elfér az oldaltáskájában. Ő is használta pár napig és nem volt komolyabb baja (mondjuk ő is csinált pár véletlenül készült képernyőképet). Az ára nagyon barátságos, mert drágább helyeken is nagyjából fele áron van, mint mondjuk egy Nexus 7-es. Nagyjából 20ezer és 30ezer között mozog az ára, ami szerintem nagyon baráti.
nincs még hozzászólás