Akkora szélturbinát építettek, hogy egy fordulattal egy napra elég áramot termel

2017. május 24.
3.2821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyre innovatívabb és különlegesebb megoldásokat talál az emberiség arra, hogy miként termeljen egyre hatékonyabban zöld energiát, így Liverpool partjainál nemrégiben forradalmi áttörést értek el a szélenergia tekintetében.

A város melletti rendkívül szeles tengerszorosra ugyanis a DONG Energy Corporation a napokban 32 darab hatalmas, egyenként közel 200 méter magas szélturbinát telepített, amelyek elképesztő mennyiségű energiát képesek termelni, így a kérdéses energiafarm már most 230 ezer háztartás energiaszükségletét tudja kielégíteni.

A dán vállalat által gyártott és felállított szélturbinák nemcsak magasak, hanem elképesztő méretű, 80 méter hosszúságú lapátokkal is rendelkeznek, ami hihetetlen teljesítményt tud leadni. Az Engadget beszámolója szerint ugyanis egyetlen turbina képes arra, hogy egy 360 fokos fordulattal 29 órára elegendő elektromos áramot termeljen egy átlagos háztartás számára. A 32 szélkerék így naponta 256 MWh energia termelésére alkalmas, ami elképesztő és egyben példátlan teljesítmény!

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

rDAVE

3 éve, 3 hónapja és 7 napja

Ferenc pápa adott Trumpnak kis tájékoztatót a klímaváltozásról, háta most kedvet kap ő is egy pár ilyen beszerzéséhez. Egyébként tisztelet a cégnek.

válasz erre

technomancer

3 éve, 3 hónapja és 7 napja

Ez a jövő, nincs mese!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink