Akár négy évvel is csúszhat a 2024-re tervezett Holdra szállás

2021. november 16.
85.3571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA tervei az embereknek a Holdra való visszatéréséről, amelyet már legalább 2025-re halasztottak, tovább késhetnek - figyelmeztetett az ügynökség főfelügyelője november 15-én.

Az Artemis programról szóló jelentésében a NASA Főfelügyeleti Hivatala (OIG) azt állította, hogy a NASA által a Human Landing System (Emberi leszálló rendszer) programon keresztül egy legénységi holdraszálló kifejlesztésére kitűzött menetrend "túlságosan agresszív" a nagy programok korábbi fejlesztési erőfeszítéseihez képest.

Konkrétan úgy fogalmaz a NASA, hogy az elmúlt 15 év űrrepülési programjai átlagosan körülbelül 8,5 évet vettek igénybe a szerződés odaítélésétől az első üzemképes repülésig, a HLS program pedig ennek az időnek körülbelül a fele alatt próbálja ezt megtenni.

A jelentés megjegyezte, hogy a NASA már egy ideje tisztában volt a menetrenddel kapcsolatos problémákkal, és idézte a The Aerospace Corporation 2020 februárjában az ügynökség számára készített jelentését, amely arra a következtetésre jutott, hogy a leszállóegység csak 2026 közepén lesz kész.

Az OIG jelentése arra a következtetésre jutott, hogy a NASA közelmúltbeli nagy űrrepülési programjainak átlagos késései alapján becsléseik szerint a HLS-programnak akár 3 éves késéssel is szembe kell néznie az operatív repülések megkezdése előtt. Ez az eredetileg 2024 végére tervezett leszállást akár 2028-ra is kitolhatja.
2025-re halasztottak, tovább késhetnek - figyelmeztetett az ügynökség főfelügyelője november 15-én.'>
5 hozzászólás

Levi87

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

2050-re csak összejön... röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Ez nagyon gáz.

válasz erre

inkognito

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Ki gondolta volna?elég nevetséges amúgy. Anno meg olyan technika mellett megcsinálták.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 16 napja

Egyre nevetségesebbek.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 16 napja

Ki hitte volna. röhögő smiley Kabaré ez a Nasa. röhögő smiley

válasz erre