Akár 50 kilométert is meg tud tenni kizárólag elektromossággal a Citroen új városi terepjárója

2019. november 08.
4.2001
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Citroen is szeretne a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt helyezni a hibrid meghajtású gépjárművekre, így most bemutatták a Citroen C5 Aircross Hybrid modellt, mely képes arra, hogy akár 50 kilométert is megtegyen kizárólag elektromos hajtással.

A kérdéses városi terepjáró egy 180 lóerős, 1.6 literes, 4 hengeres turbós benzinmotort kapott, amit egy 107 lóerős villanymotor támogat meg, mégpedig nyolcfokozatú automata váltóval, valamint egy 13,2 kWh kapacitású akkumulátorral kiegészülve.

A gyártó szerint az autót legfeljebb 7 óra alatt lehet maximálisan feltölteni, amivel képes 50 kilométeren át elektromos hajtással közlekedni, méghozzá maximum 135 km/h-s sebességgel, noha teljes kapacitás mellett nyilván a megtehető távolság is csökken. A tervek szerint a Citroen C5 Aircross Hybrid közel 40 ezer euróba, azaz mintegy 13 millió forintba kerül majd.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

4 hónapja,

Egyszerűen nem értem, kinek elég 50km. Ha elindulok otthonról, minimum (!) 60km a napi táv, pedig városon belül mozgok. De a legtöbb napon 100km is megvan.

válasz erre

Direktor

4 hónapja,

Hát az nem sok.

válasz erre

betyár

4 hónapja,

Ez kicsit nevetséges szám. 50km és 7 óra alatt lehet feltölteni?!

válasz erre