Akár 300 km/h-val is száguldozhat a német Lilium repülő taxija

2019. május 17.
3.6081
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A repülő taxik gondolata évek óta tartja izgalomban az embereket, aminek köszönhetően rengeteg működőképes terv és koncepció látott napvilágot, azonban egyik sem volt még annyira kidolgozott, mint a német Lilium által megálmodott Jet.

A kérdéses légi taxi ugyanis már működő prototípusként létezik, ezáltal végrehajtották vele az első sikeres tesztrepüléseket, aminek részeként a szerkezet a levegőbe emelkedett, lebegett néhány másodpercig, majd landolt - nagyjából olyan hatást keltve, mint egy forgószárnyak nélküli helikopter vagy drón.

A Jet egyébiránt egy öt személy szállítására képes, 36 elektromotorral felszerelt szárnyas jármű, mely akár 300 km/h-s sebességgel is reptetheti majd az utasokat, érdekessége pedig a vertikális felszállási lehetőség mellett az, hogy nincs rajta egyetlen propeller sem, sőt a kormánylapátokat is lespórolták róla.

Bár a Jet kezdetben várhatóan pilótákkal repül majd, a Lilium tervei szerint később önvezető funkciókat is kap, és ha minden a tervek szerint halad, legkésőbb 2025-től állhatnának szolgálatba.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Fikarc

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ezek után nem lenne dugódíj bevezetve.

válasz erre

technomancer

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ezzel nem kell majd a dugóban ücsörögni!

válasz erre

TEchie

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

2025 nagyon közel van.

válasz erre

inkognito

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem semmi. Ha tényleg ilyen lesz a jövő akkor bírni fogom.

válasz erre