Akár 10 év börtön is várhat a jövőben a kalózokra

2016. szeptember 19.
1.7991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy olyan törvényjavaslat került nemrégiben az Egyesült Királyság parlamentje el, amely a jövőben alaposabban megkeseríthetné a kalózok életét, legalábbis azokét, akik illegális tartalmakat osztanak meg másokkal.

Hogy őrült szélmalomharc mindez? Meglehet, de a britek ismét próbálkoznak, ezáltal a Digital Economy Bill névre keresztelt törvényjavaslat szerint a jövőben akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetnék azokat az embereket, akik digitálisan terjesztenek illegális tartalmakat, vagyis az eddigi 2 éves elzáráshoz mérten ez drasztikus szigorítás lenne.

Ami kiemelendő, hogy a brit kormány nem az egyszerű felhasználókra vadászik, hanem azokra, akik profitot tudnak termelni abból, hogy mások által alkotott vagy levédett tartalmat osztanak meg illegálisan, tehát ha letöltünk egy filmet vagy egy zenét, attól még továbbra sem leszünk veszélyben, ellenben azok, akik lehetővé tették számunkra a letöltést, akár 10 év börtönbüntetéssel sújthatók.

A brit kormány egyelőre természetesen még nem emelte jogerőre a törvényt, ezáltal egyelőre várni kell az elfogadására, ugyanakkor a törvényjavaslat egy másik megközelítése szerint nagyon fontos lenne, hogy már a keresők megakadályozzák azt, hogy az emberek egyáltalán illegális tartalmat láthassanak a találati listákon.

Az Egyesült Királyság vezetése így a tervek szerint most arra ösztönözné a Google-t, hogy kizárólag legális tartalmakat jelenítsenek meg a felhasználók számára, hiszen ezzel a lépéssel lehetne csak igazán visszaszorítani a kalózkodás mértékét.
5 hozzászólás

TEchie

8 éve, 2 hónapja és 25 napja

Ezzel az a nagy probléma hogy sokan azt sem tudják hogy illegális amit csinálnak. Sokkal jobban kéne tájékoztatni az embereket mielőtt rájuk vernek egy komplett évtizedet. wtf smiley

válasz erre

Tommy

8 éve, 2 hónapja és 25 napja

Ezek nem normálisak! röhögő smiley Mióta kiléptek az EU-ból meg vannak kattanva. röhögő smiley

válasz erre

betyár

8 éve, 2 hónapja és 25 napja

Google már nem is tudja milyen tartalmak vannak a neten és az illegális vagy legális e... kontrollálatlan az egész.

válasz erre

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nincs itt gond, most már inkább drogot kell árulni. röhögő smiley

válasz erre

strogg

8 éve, 2 hónapja és 25 napja

A brittek egyre kreténebbek komolyan mondom.

válasz erre