Ahogyan az várható volt: máris világrekordot állított fel az egyik Intel Core i9 CPU

2017. június 02.
4.5241
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Intel a Computex keretein belül mutatta be legújabb processzorcsaládját, amelyek között a világ első 18 magos lapkája is megtalálható volt, méghozzá több másik nagy teljesítményű processzor mellett, azonban a CPU-nak sikerült megdöntenie egy komoly világrekordot.

A történet érdekessége, hogy a teszteket futtató felhasználó - magát csak Elmor néven emlegette -, nem is a legerősebb 18 magos processzort állította a tesztek középpontjába, hanem az Intel Core i9-7900X-et, ami egy 10 magos szörnyetegként is közel 300 ezer forintos összeg, ha meg szeretnénk vásárolni magunknak.

A processzorról kiderült ugyanis, hogy megfelelő körülmények között - értsd: folyékony nitrogénnel való hűtés mellett -, teljesen biztonságosan felhúzható 5,7 GHz-es órajelre az alap 3,3 GHz-ről, amit a Turbo Boost Max technológia által is legfeljebb 4,5 GHz-re tud magától megtenni a CPU.

Ez azért nagy dolog, mert a Chinebanch R15-ben soha nem látott pontszámot ért el ezzel a lapka a maga 3181-es eredményével, amit a Cinebench R11.5 is alátámasztott, ahol újabb rekordértékek dőltek a 34,79-es eredménnyel.

Ezek után el sem tudjuk képzelni, hogy az új processzorcsalád legerősebb tagja, avagy a 18 magos Intel Core i9 7980XE mire lehet képes...
3 hozzászólás

Levi87

7 éve, 4 hónapja és 27 napja

Nem gyenge, bár sebességben azért ez nem olyan nagy valami.

válasz erre

technomancer

7 éve, 5 hónapja

Az nem gyenge! meglepett smiley Rip Ryzen.

válasz erre

Harder

7 éve, 5 hónapja

Az nagyon durva! meglepett smiley Hát, nem engedik nagyon maguk elé az AMD-t...

válasz erre